Tid: 35 min. + 1 1/2 times hævetid + 12 min. ovntid
Til 24 boller
Du skal bruge:
- 3 dl mælk
- 12 g gær
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 6-7 dl hvedemel
Pensling:
- 1 æggeblomme
- 1 spsk vand
Pynt:
- nigellafrø eller birkes
Sådan gør du:
- Varm mælken til 37 grader. Smuldr gæren i, tilsæt mælk, sukker og salt. Tilsæt 5 dl mel, og ælt resten af melet ind i dejen lidt ad gangen. Dejen skal blive smidig og ikke for hård. Dæk dejen til med et viskestykke, og stil til hævning 1 time.
- Hæld dejen ud på en flade strøet med mel. Del den i 24 stykker. Rul dem til boller, og læg dem tæt i en rundkreds på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve 30 minutter under et viskestykke. Tænd ovnen på 225 grader.
- Pensl bollerne med æggeblomme. Drys med nigellafrø eller birkes. Bag dem 12–15 minutter, og lad dem køle af på en rist.