Brydebrød med nigellafrø
Påsken er en religiøs højtid, og at bryde brød er en religiøs handling, og så giver brydebrøddet jo ekstra mening.© Eva Hildén

Brydebrød med nigellafrø til påskebordet

Ingen frokost uden et godt brød. Brydebrødet er dekorativt og kan bages i forvejen og fryses ned.

27. marts 2021 af Lena Söderström

Tid: 35 min. + 1 1/2 times hævetid + 12 min. ovntid

Til 24 boller

Du skal bruge: 

  • 3 dl mælk
  • 12 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl hvedemel

Pensling:

  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand

Pynt:

  • nigellafrø eller birkes

Sådan gør du:

  1. Varm mælken til 37 grader. Smuldr gæren i, tilsæt mælk, sukker og salt. Tilsæt 5 dl mel, og ælt resten af melet ind i dejen lidt ad gangen. Dejen skal blive smidig og ikke for hård. Dæk dejen til med et viskestykke, og stil til hævning 1 time.
  2. Hæld dejen ud på en flade strøet med mel. Del den i 24 stykker. Rul dem til boller, og læg dem tæt i en rundkreds på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve 30 minutter under et viskestykke. Tænd ovnen på 225 grader.
  3. Pensl bollerne med æggeblomme. Drys med nigellafrø eller birkes. Bag dem 12–15 minutter, og lad dem køle af på en rist.

Du vil (garanteret) også kunne lide