Tid: 40 min.
Til: 4 personer som forret
Du skal bruge:
- 1 stort løg
- 1 stort rødløg
- 1 1/2 dl tør hvidvin
- 5 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 tsk soja
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk hakket kørvel
- 2 spsk finthakket bredbladet persille
Fennikelmayo, til 2 1/2 dl:
- 2 tsk fennikelfrø
- 2 æggeblommer
- 1 tsk æbleeddike
- 1 tsk dijonsennep
- salt
- 2 dl rapsolie
- 1 spsk vand
Grillet brød:
- 4 skiver lyst surdejsbrød
- 1/2 dl olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du:
- Fennikelmayo: Rist fennikelfrøene på en hed, tør pande. Knus dem i en morter. Blend fennikelfrø, æggeblommer, eddike, sennep og salt, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt ad gangen. Blend, til mayonnaisen har den rette konsistens.
- Pil løgene, og skær dem i centimetertykke skiver. Opvarm en pande, og svits løgene 2-3 minutter på hver side på den glohede pande, til de er brændte eller brankede på snitfladerne.
- Hæld de brændte løgskiver i en gryde, og tilsæt vin. Kog op, og lad blandingen koge i 1 minut. Hæld vand på, og tilsæt bouillonterning og soja. Tilsæt kørvel og persille lige før servering.
- Grillet brød: Stænk brødskiverne med olie, og grill dem 1-2 minutter på hver side på en glohed pande. Drys med flagesalt.
- Servér suppen med grillet brød og fennikelmayo i suppen eller på brødet.

Brændt løgsuppe med ristet surdejsbrød og fennikelmayo. Ja tak! © Helén Pe
Match mad & drikke
De elegant brændte og grillede smage matches bedst med vine med mange fine noter, som lander mellem det neutrale og det dominerende.
Prøv:
Hvidvinen Ribeiro Santo Encruzado 2018, Portugal. Med strejf af citrus, nødder og søde krydderier.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. februar 2021.