Løgsuppe
Løgsuppen har en dyb, intens smag og varmer så dejligt. © Helén Pe // Styling: Petra Lindstrand

Brændt løgsuppe med ristet surdejsbrød og fennikelmayo

Når fennikelfrøene ristes hårdt, får mayonniasen en intens smag. Løgene ristes også, før de koges, for at give suppen en dybere smag.

9. april 2021 af Mattias Larsson

Tid: 40 min.

Til: 4 personer som forret

Du skal bruge:

  • 1 stort løg
  • 1 stort rødløg
  • 1 1/2 dl tør hvidvin
  • 5 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 tsk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk hakket kørvel
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille

Fennikelmayo, til 2 1/2 dl:

  • 2 tsk fennikelfrø
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt
  • 2 dl rapsolie
  • 1 spsk vand

Grillet brød:

  • 4 skiver lyst surdejsbrød
  • 1/2 dl olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du:

  1. Fennikelmayo: Rist fennikelfrøene på en hed, tør pande. Knus dem i en morter. Blend fennikelfrø, æggeblommer, eddike, sennep og salt, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt ad gangen. Blend, til mayonnaisen har den rette konsistens.
  2. Pil løgene, og skær dem i centimetertykke skiver. Opvarm en pande, og svits løgene 2-3 minutter på hver side på den glohede pande, til de er brændte eller brankede på snitfladerne.
  3. Hæld de brændte løgskiver i en gryde, og tilsæt vin. Kog op, og lad blandingen koge i 1 minut. Hæld vand på, og tilsæt bouillonterning og soja. Tilsæt kørvel og persille lige før servering.
  4. Grillet brød: Stænk brødskiverne med olie, og grill dem 1-2 minutter på hver side på en glohed pande. Drys med flagesalt.
  5. Servér suppen med grillet brød og fennikelmayo i suppen eller på brødet.
Løgsuppe
Brændt løgsuppe med ristet surdejsbrød og fennikelmayo. Ja tak! © Helén Pe

Match mad & drikke

De elegant brændte og grillede smage matches bedst med vine med mange fine noter, som lander mellem det neutrale og det dominerende.

Prøv: 

Hvidvinen Ribeiro Santo Encruzado 2018, Portugal. Med strejf af citrus, nødder og søde krydderier.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. februar 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide