Er rønnebærrene for sure – eller svære at finde – så prøv med havtorn. For begge gælder, at (natte)frost gør bærrene sødere, og det vil kunne smages i din vodka/snaps. Du kan snyde dig til det ved at fryse bærrene nogle dage, før du brygger på dem
Tid: 2-3 dages frysetid + 1 uges køletid
Til: 750 ml
DET SKAL DU BRUGE:
3 dl rønnebær eller havtorn
1 flaske vodka (750 ml)
evt. lidt honning
SÅDAN GØR DU:
1. Rens og skyl rønnebærrene. Frys dem ned i 2-3 dage, hvis de ikke har fået
nattefrost.
2. Hæld bærrene i en stor glasbeholder eller -flaske. Hæld vodkaen over. Stil på køl i en uges tid. Når du synes, vodkaen har trukket nok smag, så si bærrene fra.
3. Servér med tonic og is.
Opskriften er bragt i Magasinet Liv i august, 2023.