Rønnebærvodka
Iskold drink med knaldrøde bær, det er da smukt!© Lisa Björner

Vodka med rønnebær eller havtorn

Efter en lang sommer med Aperol og rosé er det velkomment med en ny drink. Din nye sensommerdrink hedder rønnebærvodka.

25. august 2023 af Lise Eisenman

Er rønnebærrene for sure – eller svære at finde – så prøv med havtorn. For begge gælder, at (natte)frost gør bærrene sødere, og det vil kunne smages i din vodka/snaps. Du kan snyde dig til det ved at fryse bærrene nogle dage, før du brygger på dem

Tid: 2-3 dages frysetid + 1 uges køletid
Til: 750 ml

DET SKAL DU BRUGE:
3 dl rønnebær eller havtorn
1 flaske vodka (750 ml)
evt. lidt honning

SÅDAN GØR DU:
1. Rens og skyl rønnebærrene. Frys dem ned i 2-3 dage, hvis de ikke har fået
nattefrost.
2. Hæld bærrene i en stor glasbeholder eller -flaske. Hæld vodkaen over. Stil på køl i en uges tid. Når du synes, vodkaen har trukket nok smag, så si bærrene fra.
3. Servér med tonic og is.

Opskriften er bragt i Magasinet Liv i august, 2023.

Du vil (garanteret) også kunne lide