Vin chaud båret frem på bakke
Julen båret frem på en bakke. © Joel Wåreus

Vin chaud med brombær og appelsin

Trænger du også til et nyt take på gløgg? Så er det måske tid til en fransk og frugtfrisk vin chaud?

28. oktober 2022 af Sophie Berlin

Gløggens ikke helt så søde søster. Og skal den være alkoholfri, vælger du bare en vin uden alkohol.

Tid: 15 min.
Til: 4-6 personer

Du skal bruge: 

  • 1 flaske rødvin (75 cl) 
  • 6 hele kryddernelliker 
  • 4 stjerneanis
  • 2 kanelstænger
  • 2 enebær
  • 1 dl sukker
  • 1 cm frisk ingefær 
  • 2 appelsiner
  • 8-12 brombær

Sådan gør du:

1. Bland alle ingredienser pånær appelsiner og brombær i en gryde. Lad blandingen simre ca. 10 minutter.

2. Skyl appelsinerne godt, og skær dem i skiver. Anret appelsinskiver og brombær i glas, og hæld den varme vin over. Servér straks!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i oktober 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide