Rosa mocktail med rødbedejuice og ingefær
Du kan drikke tusind i træk. For der er slet ikke alkohol i. © Helén Pe

Sommerskål i rosa mocktail med rødbedejuice og ingefær

En mocktail er en drink, der efteraber en cocktail. Som smager lige så godt, men er uden alkohol. Og denne er både frisk, sød og sprudlende! Du kan også servere den med anden tonic

11. august 2020 af Gunilla von Heland og Cecilia Lundin

Tid: 5 min.

Opskriften giver til: 2 glas

Du skal bruge

  • 1 dl vand
  • 1/2 dl strøsukker
  • 5 cm fintskivet ingefær
  • 1 dl rødebedejuice med citron og/eller æble
  • 2 spsk friskpresset citron
  • isterninger
  • 2 1/2 dl tonic med rosensmag, fx Fentimans Rose Lemonade
  • usprøjtede rosenblade

Sådan gør du

  1. Kog en sukkerlage med vand, sukker og ingefær. Lad lagen stå ca. 10 minutter og køle af. Si derefter ingefæren fra.
  2. Bland rødbedejuice og citronsaft med lagen. Fyld glassene med is. Hæld lagen over, så glasset er ca. halvt fyldt. Og fyld så op med tonic.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. juli 2020. 

Du vil (garanteret) også kunne lide