Roségløgg med grapefrugt og stjerneanis
Roségløgg! Det er da godt tænkt. © Anna Kern

Roségløgg med grapefrugt og stjerneanis

Vi elsker rosé, og vi elsker gløgg – så vi kan slet ikke få armene ned over den her kombination, som må være tæt på genial! Skal du smage?

20. december 2019 af Elisabeth Johansson

Tid: 30 min. trækketid og 10 min. kogetid

Opskriften giver til: 6-8 portioner

Du skal bruge

  • 1 flaske rosé
  • 1 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 3 stjerneanis
  • 3 kryddernelliker
  • 1 appelsin eller blodappelsin
  • 1 klementin
  • 1 blodgrapefrugt

Tilbehør: 

  • 1 dl rosiner
  • 1 dl mandler
  • 1 dl tørrede morbær
  • 8 dadler

Sådan gør du

  1. Hæld vinen i en gryde. Rør sukker og alle krydderier i. Varm op, til sukkeret er smeltet.
  2. Skyl citrusfrugtene, skær dem i skiver, og put dem i gryden.
  3. Hæld gløggen på en kande. Lav små skåle med rosiner, mandler, morbær og dadler, og servér sammen med gløggen.

Tip!

Lad eventuelt krydderierne trække i vinen i 30 minutter, og si dem fra inden opvarmning. Så bliver gløggen ikke bitter. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide