Tid: 30 min. trækketid og 10 min. kogetid
Opskriften giver til: 6-8 portioner
Du skal bruge
- 1 flaske rosé
- 1 dl sukker
- 1 kanelstang
- 3 stjerneanis
- 3 kryddernelliker
- 1 appelsin eller blodappelsin
- 1 klementin
- 1 blodgrapefrugt
Tilbehør:
- 1 dl rosiner
- 1 dl mandler
- 1 dl tørrede morbær
- 8 dadler
Sådan gør du
- Hæld vinen i en gryde. Rør sukker og alle krydderier i. Varm op, til sukkeret er smeltet.
- Skyl citrusfrugtene, skær dem i skiver, og put dem i gryden.
- Hæld gløggen på en kande. Lav små skåle med rosiner, mandler, morbær og dadler, og servér sammen med gløggen.
Tip!
Lad eventuelt krydderierne trække i vinen i 30 minutter, og si dem fra inden opvarmning. Så bliver gløggen ikke bitter.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.