Grilltemperatur: 200 grader
Udstyr: Wok eller gryde
Tilberedningstid: 20 minutter
Forberedelsestid: 3 timer
Ingredienser
- 60 g rosiner
- 40 g mandelsnitter
- 3 dl portvin
- 1 spsk. citronsaft
- 1 dl appelsinsaft
- 7,5 dl rødvin
- 4 spsk. sukker
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1 lille drys kanel
- 2 spsk orangelikør eller brandy
Sådan gør du
I køkkenet
Bland rosiner, mandler, portvin, citron- og appelsinsaft – og lad det trække lunt og tildækket i 3 timer.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte varme. Lun rødvinen op ved svag varme og rør sukkeret i – og smagtil med vaniljesukker og kanel.
Fjern vinen fra varmen og tilsætportvinen med fyldet. Smag til med lidt brandy eller orangelikør.
Tip! For mere mild smag, undlad likør eller brandy.

© Lindhardt og Ringhof | Jamie Purviance