Æggepunch
Et fint glas gør altså meget for indtrykket.© Helén Pe

Lad os skåle julen ind med æggepunch med safran

Det er lidt oldschool. Men slet ikke uncool. Tværtimod smager æggepunch jo umanerligt godt – og af barndom ... Og kan måske være den drink, der erstatter den forudsigelige gløgg?

23. december 2020 af Monica Eisenman og Lisa Eisenman Frisk

Æggepunch bliver bedst, hvis den får lov til at stå og trække natten over i køleskabet. Vær forsigtig med safranen – smagen kan hurtigt tage overhånd.


Til: 4 drinks


Du skal bruge:

1/2-3/4 dl mørk rom

1 nip safran

3 1/2 dl sødmælk

1 1/2 dl piskefløde

1/2 knsp revet muskat

1/2 vaniljestang

1 appelsin

3 æg, delt i blommer og hvider

3/4 dl sukker

revet muskat til pynt


Sådan gør du: 

  1. Rør rom og safran sammen. Lad det stå og trække.
  2. Bland mælk, fløde og muskat i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs, og skrab kornene ned i kasserollen. Put også vaniljestangen ned i kasserollen. Skræl en bred skive appelsinskal uden den hvide hinde, og put den ned i kasserollen. Varm forsigtigt mælkeblandingen op, til den begynder at koge. Tag den af pladen, og lad den stå og trække ca. 1 time.
  3. Tag vaniljestangen og appelsinskallen op af kasserollen.
  4. Pisk æggeblommer og sukker til et lyst skum. Rør mælkeblandingen og romblandingen i. Dæk det til med plastfolie, og lad æggepunchen stå natten over i køleskabet. Den kan stå i op til 3 dage.
  5. Pisk æggehviderne, og vend dem forsigtigt i æggepunchen.
  6. Fordel i 4, gerne afkølede, glas, og pynt med revet muskat og eventuelt appelsinskal!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. december 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide