Æggepunch bliver bedst, hvis den får lov til at stå og trække natten over i køleskabet. Vær forsigtig med safranen – smagen kan hurtigt tage overhånd.
Til: 4 drinks
Du skal bruge:
1/2-3/4 dl mørk rom
1 nip safran
3 1/2 dl sødmælk
1 1/2 dl piskefløde
1/2 knsp revet muskat
1/2 vaniljestang
1 appelsin
3 æg, delt i blommer og hvider
3/4 dl sukker
revet muskat til pynt
Sådan gør du:
- Rør rom og safran sammen. Lad det stå og trække.
- Bland mælk, fløde og muskat i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs, og skrab kornene ned i kasserollen. Put også vaniljestangen ned i kasserollen. Skræl en bred skive appelsinskal uden den hvide hinde, og put den ned i kasserollen. Varm forsigtigt mælkeblandingen op, til den begynder at koge. Tag den af pladen, og lad den stå og trække ca. 1 time.
- Tag vaniljestangen og appelsinskallen op af kasserollen.
- Pisk æggeblommer og sukker til et lyst skum. Rør mælkeblandingen og romblandingen i. Dæk det til med plastfolie, og lad æggepunchen stå natten over i køleskabet. Den kan stå i op til 3 dage.
- Pisk æggehviderne, og vend dem forsigtigt i æggepunchen.
- Fordel i 4, gerne afkølede, glas, og pynt med revet muskat og eventuelt appelsinskal!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. december 2020.