Alternativ til gløgg: hyldebærgrog
Så dejlig varmende og velsmagende. © Getty Images

Prøv en alternativ gløgg: Hyldebærgrog

En grog er et lækkert og nemt alternativ til den traditionelle gløgg. Prøv den varme, alkoholiske drik, der er baseret på frugtsaft og eventuelt med krydderier i.

4. december 2020 af Tina Scheftelowitz

Hvis du kunne tænke dig et alternativ til den traditionelle gløgg, så prøv denne nemme opskrift på en frugtrig hyldebærgrog, som luner så dejligt på en vinterdag. 


Tid: 5 min.
Til: 4 personer


Du skal bruge:

1 æble
1 øko-citron
2 1/2 dl koncentreret hyldebærsaft
10 spsk spiritus, vælg blandt rom, brandy eller cognac


Sådan gør du:

  1. Skær æblet i terninger, udelad kernehuset. Skær citronen i både. 
  2. Fordel æbleterningerne i varmestabile glas, og pres citronsaft fra en båd i hver. Kom båden i glasset. Hæld koncentreret saft på.
  3. Ved serveringen: Hæld vand fra el-kedlen på, og lad gæsterne selv dosere spiritussen.


Tip!

Andre slags koncentrerede frugtsafter kan bruges. Og ønsker du en mere krydret smag, kan du stikke en halv kanelstang i hvert glas.

Du vil (garanteret) også kunne lide