Alternativ til gløgg: hyldebærgrog
Så dejlig varmende og velsmagende. © Getty Images

Prøv en alternativ gløgg: Hyldebærgrog

En grog er et lækkert og nemt alternativ til den traditionelle gløgg. Prøv den varme, alkoholisk drik, der er baseret på frugtsaft og evt. med krydderier i.

4. december 2020 af Tina Scheftelowitz

Hvis du kunne tænke dig et alternativ til den traditionelle gløgg, så prøv denne nemme opskrift på en frugtrig hyldebærgrog, der luner så dejligt på en kold vinterdag. 

Tid: 5 min.
Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 1 æble
  • 1 øko-citron
  • 2,5 dl koncentreret hyldebærsaft
  • 10 spsk spiritus, vælg blandt rom/brandy/-cognac

Sådan gør du

  1. Skær æblet i terninger, udelad kernehuset. Skær citronen i både. 
  2. Fordel æbleterningerne i varmestabile glas, og pres citronsaft fra en båd i hver. Kom båden i glasset. Hæld koncentreret saft på.
  3. Ved serveringen: Hæld vand fra el-kedlen på, og lad gæsterne selv dosere spiritussen.

Tip!

Andre slags koncentrerede safter kan bruges. Du kan lægge en halv kanelstang i hvert glas.

Seneste

Måske er du interesseret i...