Hjemmelavet gløgg til jul
Gløgg hører i den grad julen, og den kolde tid, til! © Getty Images

Opskrift: Hjemmelavet gløgg der smager himmelsk

Her er en nem opskrift på hjemmelavet gløgg, der med garanti vil skabe julestemning i hele huset – og så smager den fantastisk! Helt uden færdigkøbt ekstrakt

7. november 2019 af Lone Kjær

Tid: 20 minutters forberedelse + et døgns tid til at trække.
Gløgg til 4 personer.

Ingredienser 

  • 100 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 2 hele kanelstænger
  • 3 kardemommefrø
  • 10 hele nelliker
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 flaske krydret rødvin
  • 1 dl mørk rom
  • brun farin
  • 50 g smuttede mandler


Dag 1:
Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.

Kom kanelstænger, kardemommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage, og lad gløggen trække til næste dag.

Dag 2:
Skær appelsinen i skiver, og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem, og smag til med brun farin. Fjern krydderier, og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.

Tip! Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.

Seneste

Måske er du interesseret i...