Gløgg opskrift
Gløgg hører i den grad julen, og den kolde tid, til! Så her får du en nem gløgg opskrift. © Getty Images

Få opskriften på hjemmelavet gløgg, der smager himmelsk

Her er en nem opskrift på hjemmelavet gløgg, som lader julestemningen sive til hele huset. Og så smager den fantastisk! Helt uden færdigkøbt ekstrakt.

1. november 2022 af Lone Kjær

Tid: 20 min. + 1 døgns trækketid 
Til:  4 personer.


Du skal bruge:   

  • 100 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 2 hele kanelstænger
  • 3 kardemommefrø
  • 10 hele nelliker
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 flaske krydret rødvin
  • 1 dl mørk rom
  • brun farin
  • 50 g smuttede mandler


Sådan gør du:

Dag 1: 
Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.

Kom kanelstænger, kardemommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage, og lad gløggen trække til næste dag.

Dag 2:

Skær appelsinen i skiver, og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem, og smag til med brun farin. Fjern krydderier, og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.


Gløgg-tip!

Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.

Du vil (garanteret) også kunne lide