Rosévin bliver hældt op i vinglas
© iStock

Her er de 5 vigtigste facts, du skal vide om rosévin

Godt vejr indbyder til rosé – og allerhelst masser af det! Du får her 5 facts, der er værd at vide om den skønne, lyserøde vin

18. april 2018 af Simone Schnoor

1. Farven på rosévin afhænger af, hvor længe de røde druers skind får lov til at ligge i selve vin-væsken under produktionen

Jo længere tid vindruernes røde skind får lov til at være i kontakt med væsken under produktionsprocessen, jo mørkere bliver rosévinens farve. Det samme gælder desuden for rødvin. 

2. Rosé bliver ikke bedre med årene

I modsætning til rød- og hvidvin bliver rosévin ikke bedre med tiden. Der er altså absolut ingen grund til at lægge rosévinen i kælderen og gemme den til bedre tider. Vi foreslår istedet, at du lægger vinen i køleskabet og nyder den, så snart du fornemmer en solstråle.  

3. Rosé kan produceres i hele verden og på næsten alle slags druer

Rosévin bliver ikke produceret på én specifik drue men er derimod som regel baseret på flere forskellige slags. Det er derfor også muligt at producere den lyserøde vin i hele verden. De lande, der producerer mest, er dog Frankrig, Spanien, Italien og endvidere også USA.

Rosévin bliver hældt op i vinglas
Iskoldt og bare lækkert. © iStock

4. Rosévin er den mest "mad-venlige" vin

Fordi rosévinen ligger et sted mellem den tunge rødvin og den lette hvidvin, passer vinens smagsnuancer perfekt til rigtig meget forskelligt mad. 

Du kan derfor nemt finde en rosévin, der passer perfekt til lige præcis det, du skal spise. Det vigtige er bare, at du ligger vinen på køl, inden den skal drikkes.  

5. Du skal gå efter en tør rosé

Når en vin er tør, betyder det blandt andet også, at den ikke er sød. De meget søde vine er ofte tilsat sukker for at fremhæve de frugtrige smagsnuancer. Så hvis du vil have den stilrene rosé-smagsoplevelse, skal du gå efter de mere tørre af slagsen. 

Kilde: Tastingclub.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...