
Grand's Monte Carlo
Drinken er en sommerfavorit på terrassen på Grand Hotel i Stockholm.
Tid: 10 min.
Til: 2 drinks
Du skal bruge:
- 2 kviste rosmarin
- 2 skiver lime
- 1 dl amaro, evt. Montenegro
- 2 tsk limesaft
- ½ dl danskvand
- 2 dl prosecco isterninger
Sådan gør du:
1. Fyld et whiskyglas med isterninger. Stik rosmarin og lime ned i isen.
2. Hæld amaro, limesaft, danskvand og prosecco over. Rør rundt, og servér.
Amaro er en bitter, som fås i forskellige varianter, styrker og smage. Montenegro smager af urter og krydderier, heriblandt vanilje, appelsin og eukalyptus.
Gin Sour med blåbær
En sourdrink med stærk farve og mild smag.
Tid: 10 min. + 10 min.
Til: 2 drinks
Du skal bruge:
- 1 dl blåbær optøede fra frost
- 1 dl gin
- 4 spsk citronsaft
- 2 spsk sukkerlage
- 2 stænk angostura bitter
- 2 tsk æggehvide
- Isterninger
Pynt:
- citronskal
Sådan gør du:
1. Blend de optøede blåbær med gin. Lad mikset stå 10 minutter, før du sier det.
2. Fyld en shaker halvt med is. Hæld blåbærgin, citronsaft, sukkerlage og æggehvide i shakeren. Shake kraftigt, og til shakeren begynder at isne på ydersiden.
3. Hæld drinken op i langstilkede glas, og pynt med en strimmel citronskal.
TIP!
Smid ikke de frasiede bær væk, de er lækre i en voksendessert. Vend dem for eksempel med honning, og servér dem til is.

Mocktail med sukkerærter, ingefær & citron
Lækker mocktail, engelsk ord for alkoholfri drink, sammensat af ordene ‘mock’ for falsk og ‘cocktail’. Her i forfriskende grøn version med skønt bid af frisk ingefær og den lidt bitre tonic.
Tid: 10 min.
Til: 2 drinks
Du skal bruge:
- 10 sukkerærter
- 2 dl vand
- 2 spsk citronsaft
- ½ dl citron- og ingefærshot, for eksempel fra Naturfrisk
- 2-3 dl tonic
- Isterninger
Pynt:
- Evt. friske ærteskud
Sådan gør du:
1. Blend sukkerærter og vand ca. 1 minut. Hæld mikset gennem en si.
2. Fyld to høje glas med is. Hæld grøn juice, citronsaft og citron- og ingefærshot over. Top med tonic. Og pynt med et frisk ærteskud.
Whiskey Sour med jordbær
Det bliver ikke mere sommerligt, heller ikke selv om du snyder med optøede bær.
Tid: 10 min. + 10 min.
Til: 2 drinks
Du skal bruge:
- 4 jordbær, evt. optøede fra frost
- 1 dl bourbon whiskey
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk sukkerlage, se opskrift
- 2 stænk angostura bitter
- 2 tsk æggehvide
- Isterninger
Sådan gør du:
1. Mos jordbærrene let med en gaffel, bland med bourbon. Lad det trække 10 minutter, og si bærrene fra.
2. Fyld en shaker halvt med is. Hæld jordbærbourbon, citronsaft, sukkerlage, angostura og æggehvide i shakeren. Shake, til du mærker kulden gennem shakeren. Skænk drinken op i cocktailglas, gerne gennem en si. Servér!
Opskrift på sukkerlage
Forbered rigelig sukkerlage, så er du altid klar til at shake en drink uden knasende sukkerkrystaller. Sukkerlagen kan holde sig 10 dage på køl.
Tid: 10 min.
Til: 1 ½ dl sukkerlage
Du skal bruge:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du:
1. Kog sukker og vand sammen i en gryde ved middelvarme, til sukkeret er opløst. Afkøl, og hæld på en patentflaske. Opbevar på køl.