Bagt camembert
Sprød skorpe, blødt indre, ja tak!© Joel Wåreus

Vinbagt camembert med honning, rosmarin og sprøde mandler

Har du prøvet en bagt camembert siden 1990'erne? Det skal du da i dag, eller næste gang du får gæster!

28. oktober 2022 af Sophie Berlin

Osten serveres rygende varm – og blød og fed og ganske forrygende – med syltet vintergrønt, som spiller godt op imod det fede. Samt et foccaciabrød og de bedste pølser og skinke.

Tid: 35 min.
Til: 4-6 personer

Du skal bruge: 

  • 1 hel camembert-ost (250 g) 
  • 2 laurbærblade
  • 1 potte rosmarin
  • 2 spsk tør hvidvin
  • 1 dl grofthakkede mandler 
  • 2 spsk flydende honning

Tilbehør:

  • focaccia, se opskrift på Julefocaccia 
  • syltet vintergrønt, se opskrift på Syltet vintergrønt
  • charcuteri

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Læg osten på stanniol, og klem stanniolet lidt op om siderne, så osten ikke løber ud. Læg osten i et ildfast fad, snit lidt i den, og tryk laurbærblade og rosmarinkviste ind i den. Hæld vinen over, og bag ca. 20 minutter. 

2. Rist mandlerne på en tør pande. 

3. Tag osten ud af ovnen. Drys med mandler, og stænk med honing.

4. Og servér med et focacciabrød, syltet vintergrønt og charcuteri!


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i oktober 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide