Osten serveres rygende varm – og blød og fed og ganske forrygende – med syltet vintergrønt, som spiller godt op imod det fede. Samt et foccaciabrød og de bedste pølser og skinke.
Tid: 35 min.
Til: 4-6 personer
Du skal bruge:
- 1 hel camembert-ost (250 g)
- 2 laurbærblade
- 1 potte rosmarin
- 2 spsk tør hvidvin
- 1 dl grofthakkede mandler
- 2 spsk flydende honning
Tilbehør:
- focaccia, se opskrift på Julefocaccia
- syltet vintergrønt, se opskrift på Syltet vintergrønt
- charcuteri
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200 grader. Læg osten på stanniol, og klem stanniolet lidt op om siderne, så osten ikke løber ud. Læg osten i et ildfast fad, snit lidt i den, og tryk laurbærblade og rosmarinkviste ind i den. Hæld vinen over, og bag ca. 20 minutter.2. Rist mandlerne på en tør pande.
3. Tag osten ud af ovnen. Drys med mandler, og stænk med honing.
4. Og servér med et focacciabrød, syltet vintergrønt og charcuteri!Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i oktober 2022.