Opskrift på hjemmelavet frugtslik
En spiselig gave? Ja tak! © Lisa Björner /AOM

Vi giver dig opskriften på frugtslik – den lækreste spiselige gave!

Der er bløde gaver, hårde gaver og de spiselige af slagsen – som du selv kan lave! Her får du opskriften på sundt frugtslik, som helt sikkert ikke skal byttes

19. december 2019 af Anna Wendt

Sundt (frugt)slik i en sød tid. Smager af så meget mere!

Tid: 15 min. + 5 timer bagetid

Opskriften giver til: 12 strimler af hver slags

Du skal bruge

Ananas- og mangostrimler:

  • 225 g frossen ananas
  • 225 g frossen mango
  • 2-3 spsk honning
  • 1 banan
  • en smule vaniljepulver

Hindbær- og blåbærstrimler:

  • 225 g hindbær
  • 225 g blåbær
  • 2-3 spsk honning
  • 1 banan

Hindbærstrimler:

  • 500 g hindbær
  • 2-3 spsk honning
  • 1 banan

Sådan gør du

Ananas- og mangostrimler:

  1. Tænd ovnen på 75 grader. Kog ananas, mango og honning i en gryde i 3 minutter. Fjern gryden fra varmen. Skræl bananen, og skær den i små stykker.
  2. Blend ananasblanding, banan og vaniljepulver ensartet. Smør den jævnt ud på en bageplade dækket med bagepapir.
  3. Tør frugtmassen i ovnen ca. 5 timer, til den er sej og sammenhængende. Åbn ovndøren undervejs, så fugten slipper ud. Klip frugtmassen i strimler.

Hindbær- og blåbærstrimler:

  1. Kog hindbær, blåbær og honning i en gryde i 3 minutter. Fjern gryden fra varmen. Skræl bananen, og skær den i små stykker.
  2. Blend bærblanding og banan ensartet. Smør den jævnt ud på en bageplade dækket med bagepapir.
  3. Tør bærmassen i ovnen 4-8 timer, til den er sej. Åbn ovndøren undervejs, så fugten slipper ud. Klip bærmassen i strimler.

Hindbærstrimler:

  1. Kog bær og honning i en gryde i 3 minutter. Fjern gryden fra varmen. Skræl bananen, og skær den i små stykker.
  2. Blend bærblanding og banan ensartet. Smør den jævnt ud på en bageplade dækket med bagepapir.
  3. Tør bærmassen i ovnen 4-8 timer, til den er sej. Åbn ovndøren undervejs, så fugten slipper ud. Klip bærmassen i strimler.
Opskrift på hjemmelavet frugtslik
Ananas- og mangostrimler, hindbær- og blåbærstrimler og hindbærstrimler. Mums! © Lisa Björner /AOM

Tip!

Pak frugtslikket ind i fine bøtter og forær det til én, du har kær. Det vil med garanti bringe glæde hele julen. 

Frugtslikket holder sig godt og friskt i omkring en uge, hvis du opbevarer det i en tætlukket beholder på køl. Men du kan selvfølgelig bedst selv vurdere holdbarheden ud fra, hvordan det ser ud, og hvordan det dufter.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide