Solsikke scones
Sikke et solskinsmåltid. Lige til at blive i godt humør – og sund – af.© Stefan Wettainen

Solsikkescones med knasende frøhonning

Servér de nybagte solsikkescones med sød og knasende frøhonning og appelsinmarmelade eller med smør og ost.

8. maj 2021 af Elisabeth Johansson

Tid: 20 min. og 10 min. ovntid

Til: 12 scones

Du skal bruge:

  • 7 1/2 dl hvedemel (450 g)
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl sukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl havremælk

Pensling:

  • 1 æg
  • 4 spsk solsikkekerner

Frøhonning:

  • 1 dl blandede frø og kerner, fx solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø.
  • 1 dl flydende honning

Sådan gør du:

  1. Frøhonning: Bland frø og honning.
  2. Solsikkescones: Tænd ovnen på 200 grader. Bland de tørre ingredienser. Skær smørret i tern, og bland det med de tørre ingredienser til en smuldredej. Pisk æg og havremælk sammen, og ælt det hurtigt ned i dejen.
  3. Rul dejen ud, og stans ca. 12 scones ud med en udstanser eller et glas på 6-7 cm i diameter.
  4. Læg derefter de flade scones på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med æg, og drys med solsikke kerner. Og bag så midt i ovnen 10–12 minutter.
  5. Servér de lune scones med frøhonning.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide