Tid: 20 min. og 10 min. ovntid
Til: 12 scones
Du skal bruge:
- 7 1/2 dl hvedemel (450 g)
- 1/2 dl solsikkekerner
- 1/2 dl sukker
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk salt
- 125 g smør
- 1 æg
- 2 dl havremælk
Pensling:
- 1 æg
- 4 spsk solsikkekerner
Frøhonning:
- 1 dl blandede frø og kerner, fx solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø.
- 1 dl flydende honning
Sådan gør du:
- Frøhonning: Bland frø og honning.
- Solsikkescones: Tænd ovnen på 200 grader. Bland de tørre ingredienser. Skær smørret i tern, og bland det med de tørre ingredienser til en smuldredej. Pisk æg og havremælk sammen, og ælt det hurtigt ned i dejen.
- Rul dejen ud, og stans ca. 12 scones ud med en udstanser eller et glas på 6-7 cm i diameter.
- Læg derefter de flade scones på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med æg, og drys med solsikke kerner. Og bag så midt i ovnen 10–12 minutter.
- Servér de lune scones med frøhonning.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.