solbæris med hvid chokolade
En smuk servering er halvdelen af din dessertoplevelse.© Stefan Wettainen

Solbæris med ristet hvid chokolade

Hjemmelavet is med solbær giver den smukkeste farve til din dessert – og med ristede mandler og hvid chokolade har du en sikker vinder.

31. august 2023 af Cecilie Lundin

Tid: 30 min. + frysetid + 10 min. ovntid

Til: 6 personer

Det skal du bruge:

200 g solbær

3 dl mælk

2 dl fløde

3 æggeblommer

1 dl sukker

Ristet chokolade:

60 g hvid chokolade

½ dl mandelspåner

Sådan gør du:

1. Pres solbærrene gennem en si. Giv mælk og fløde et opkog. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Hæld den varme flødeblanding over ægge­blandingen, og rør sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm op til 84 grader. Rør solbærsaften i, fjern gryden fra varmen, og lad ­ismassen køle af.

2. Kør ismassen på en ismaskine. Skal isen ikke serveres straks, så stil på frys.

3. Ristet chokolade: Tænd ovnen på 200 grader. Hak chokoladen groft. Hæld chokoladestykker og mandelspåner ud på en bageplade med bagepapir. Rist chokolade og mand­ler midt i ovnen, ca. 10 minutter, til farven er fint gyldenbrun. Køl cho­ko­laden af, og hak i mindre stykker.

4. Scoop iskugler op i glas eller på tallerkener, og drys med chokoladen.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i august, 2023.

Du vil (garanteret) også kunne lide