Tid: 30 min. + frysetid + 10 min. ovntid
Til: 6 personer
Det skal du bruge:
200 g solbær
3 dl mælk
2 dl fløde
3 æggeblommer
1 dl sukker
Ristet chokolade:
60 g hvid chokolade
½ dl mandelspåner
Sådan gør du:
1. Pres solbærrene gennem en si. Giv mælk og fløde et opkog. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Hæld den varme flødeblanding over æggeblandingen, og rør sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm op til 84 grader. Rør solbærsaften i, fjern gryden fra varmen, og lad ismassen køle af.
2. Kør ismassen på en ismaskine. Skal isen ikke serveres straks, så stil på frys.
3. Ristet chokolade: Tænd ovnen på 200 grader. Hak chokoladen groft. Hæld chokoladestykker og mandelspåner ud på en bageplade med bagepapir. Rist chokolade og mandler midt i ovnen, ca. 10 minutter, til farven er fint gyldenbrun. Køl chokoladen af, og hak i mindre stykker.
4. Scoop iskugler op i glas eller på tallerkener, og drys med chokoladen.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i august, 2023.