Hjemmelavet granola med chokolade og abrikos
Morgenmad, du får lyst til at kalde dessert! © Lisa Björner /AOM

Sød, sprød granola med chokolade og abrikos til din morgenmad

Afhængighedsskabende morgenmadsdrys til din yoghurt eller skyr

23. december 2019 af Anna Wendt

Tid: 15 min. + 25 min. bagetid

Opskriften giver til: 1 liter

Du skal bruge

  • 1 dl pistacienødder uden skal
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 spsk vaniljesukker
  • en smule salt
  • 1/2 dl kokosolie
  • 3/4 dl ahornsirup
  • 1/2 dl vand
  • 50 g mørk chokolade
  • 10 tørrede abrikoser
  • 3 dl ristede kokosflager

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150 grader. Hak pistacienødderne, og bland dem med havregryn, sesamfrø, græskarkerner, vaniljesukker og salt i en bradepande.
  2. Bland kokosolie, sirup og vand godt sammen med de tørre ingredienser. Det gøres bedst med hænderne.
  3. Spred granolaen ud i bradepanden, og rist den midt i ovnen ca. 25 minutter, til den er gylden. Rør i blandingen et par gange undervejs. Tag den ud, og køl af.
  4. Hak chokoladen groft. Skær abrikoserne i små stykker. Bland chokolade, abrikoser og kokosflager med granolaen. Og hæld på et glas med tætsluttende låg!

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.

Seneste

Måske er du interesseret i...