Tid: 15 min. + 25 min. bagetid
Opskriften giver til: 1 liter
Du skal bruge
- 1 dl pistacienødder uden skal
- 5 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 spsk vaniljesukker
- en smule salt
- 1/2 dl kokosolie
- 3/4 dl ahornsirup
- 1/2 dl vand
- 50 g mørk chokolade
- 10 tørrede abrikoser
- 3 dl ristede kokosflager
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader. Hak pistacienødderne, og bland dem med havregryn, sesamfrø, græskarkerner, vaniljesukker og salt i en bradepande.
- Bland kokosolie, sirup og vand godt sammen med de tørre ingredienser. Det gøres bedst med hænderne.
- Spred granolaen ud i bradepanden, og rist den midt i ovnen ca. 25 minutter, til den er gylden. Rør i blandingen et par gange undervejs. Tag den ud, og køl af.
- Hak chokoladen groft. Skær abrikoserne i små stykker. Bland chokolade, abrikoser og kokosflager med granolaen. Og hæld på et glas med tætsluttende låg!
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.