En marengs skal være hvid som sne, sprød udenpå og blød indeni. Det er nok verdens letteste dessertkage – og smukkeste – fordi kagen kan bages i forvejen og først skal lægges sammen lige før servering.
Tid: 25 min. plus bagetid
Opskriften giver til: 8 personer
Ingredienser
- 1 dl pasteuriserede æggehvider (3 stk.)
- 1/2 tsk hvidvinseddike
- 200 g sukker
- 500 g sommerbær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
- En smule flormelis
- 50 g mørk chokolade
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
- 3 spsk sukker
- Korn af 1 vaniljestang
- 1 spsk majsstivelse
- 2 dl mælk
- Sukker til drys
- 1 dl piskefløde
Sådan laver du pavlova
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukker, og pisk, indtil marengsen er blevet tyk og hvid.
- Fordel marengsen i en rund cirkel på ca. 25 cm i diameter på en bageplade med bagepapir. Bag den ca. 1 time, til den føles fast og tør. Sæt marengsen til afkøling.
- Kom æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og mælk i en gryde. Varm cremen op ved svag varme, til den tykner. Pisk i den konstant, for cremen må endelig ikke koge. Tag gryden af varmen, kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl.
- Pisk fløden til en tyk skum. Rør først let i den afkølede creme, så den er helt ensartet, og rør efterfølgende flødeskummet i.
- Skyl, nip, og tør bærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker. Fordel cremen på marengsen, og top med sommerbær. Drys med sigtet flormelis og høvlet chokolade
- Tip! Marengs bages ved meget svag varme i lang tid for at blive sprød udenpå og bevare sin elegante hvide farve.