Pavlova med creme og bær
Se lige, hvor indbydende den her pavlova er! © iStock

Pavlova med sommerbær

Danske sommerbær er søde, saftige, syrlige og særlige. Og det gælder bare om at bruge dem, mens de er i sæson. Denne pavlova skal nok få familien til fadet

13. maj 2018 af Lone Kjær

En marengs skal være hvid som sne, sprød udenpå og blød indeni. Det er nok verdens letteste dessertkage – og smukkeste – fordi kagen kan bages i forvejen og først skal lægges sammen lige før servering.

Tid: 25 min. plus bagetid
Opskriften giver til: 8 personer

Ingredienser

  • 1 dl pasteuriserede æggehvider (3 stk.)
  • 1/2 tsk hvidvinseddike
  • 200 g sukker
  • 500 g sommerbær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
  • En smule flormelis
  • 50 g mørk chokolade
Creme:
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
  • 3 spsk sukker
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 dl mælk
  • Sukker til drys
  • 1 dl piskefløde

Sådan laver du pavlova

  1. Tænd ovnen på 100 grader.
  2. Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukker, og pisk, indtil marengsen er blevet tyk og hvid.
  3. Fordel marengsen i en rund cirkel på ca. 25 cm i diameter på en bageplade med bagepapir. Bag den ca. 1 time, til den føles fast og tør. Sæt marengsen til afkøling.
Creme:
  1. Kom æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og mælk i en gryde. Varm cremen op ved svag varme, til den tykner. Pisk i den konstant, for cremen må endelig ikke koge. Tag gryden af varmen, kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl.   
  2. Pisk fløden til en tyk skum. Rør først let i den afkølede creme, så den er helt ensartet, og rør efterfølgende flødeskummet i. 
  3. Skyl, nip, og tør bærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker. Fordel cremen på marengsen, og top med sommerbær. Drys med sigtet flormelis og høvlet chokolade
  4. Tip! Marengs bages ved meget svag varme i lang tid for at blive sprød udenpå og bevare sin elegante hvide farve.

Du vil (garanteret) også kunne lide