Smashed pavlova
Sprød, syrlig, sød og bare helt vidunderligt velsmagende! © Lisa Björner

Smashed Pavlova med passionsfrugt og pistacienødder

Bag marengsbundene dagen før. Så skal der kun smashes på dagen!

7. juli 2020 af Anna Wendt/Söderberg Agentur

Tid: 40 min. + 1 times bagetid

Opskriften giver til: 8-10 personer

Du skal bruge

  • 6 æggehvider
  • 3 1/2 dl sukker
  • 1 tsk hvidvinseddike

Passionsfrugtcurd:

  • 8 passionsfrugter
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 2 æggeblommer
  • 3 æg
  • 175 g smør
  • 3 dl sukker

Topping:

  • 3 dl fløde
  • 1/2 dl ristede pistacie- eller hasselnødder

Pynt:

  • 1 tsk frysetørret hindbærpulver
  • friske violer
  • evt. små kulørte chokoladeæg

Sådan gør du

  1. Passionsfrugtcurd: Halvér passionsfrugterne, grav frugtkødet ud med en ske, og bland frugtkødet med citronsaft. Varm det i en gryde på lavt blus, sammen med æggeblommer, æg og sukker. Rør i æggeblandingen, til den tykner. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet. Dæk til, og stil på køl.
  2. Marengs: Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk 30 sekunder mellem hver tilsættelse. Sørg for at få alt med fra skålens sider, og pisk yderligere 6 minutter, til massen er fast og blank. Tilsæt eddike, og pisk 2 minutter mere.
  3. Sprøjt eller sæt marengsmassen i cirkler på 10-15 centimeter i diameter på en bageplade med bagepapir. Stil bagepladen midt i ovnen, og sænk temperaturen til 120 grader. Lad marengsen tørre i ovnen ca. 1 time. Sluk for ovnen, men lad marengstoppene stå i ovnen, til de er helt tørre og knasende.
  4. Pisk fløden til skum. Bræk marengstoppene midt over. Anret dem på et fad sammen med flødeskum, passionsfrugtcurd og ristede nødder. Og strø hindbærpulver, violer og grofthakkede chokoladeæg ud over!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...