Marcipanæg og chokoladefuglereder
Påskegodter i fad. Uhm ... © Per Ranung

Sådan laver du de sødeste påskegodter!

Vi garanterer, at fadet bliver spist helt op, når du sætter marcipanæg med mojitosmag og fuglereder af chokolade og saltstænger på påskebordet.

5. april 2023 af Gunilla Von Heland

MARCIPANÆG MED MOJITOSMAG

Enkle og superlækre marcipanæg smagt til som den populære drink mojito med lime, mynte og rom. Kokos øger smagen af troper. Og tempererer du din chokolade, får den en hårdere og blankere overflade.


Tid: 15 min. 

Til: ca. 10 æg


Du skal bruge: 

  • 300 g marcipan 
  • 1⁄4 dl reven kokos
  • 2 lime
  • 4 mynteblade
  • 2 spsk rom eller 2 tsk arrak- eller romaroma
  • 150 g mørk chokolade (70 %)
  • 1 spsk sukker


Sådan gør du:

1. Ælt marcipan og kokos sammen. Skyl lime grundigt i lunkent vand. Riv den yderste grønne skal af frugterne. Gem 1 tsk af limeskallen. Hak myntebladene fint. Ælt limeskal, mynte og rom ind i marcipanen.

2. Bland den gemte limeskal med sukkeret. Del marcipanen i 10 stykker, og rul dem til æg. Smelt chokoladen, og temperér den eventuelt.

3. Dyp æggene i chokoladen, og rul dem rundt, til de er helt dækkede. Læg dem på bagepapir. Strø limesukker over, og stil æggene koldt, til chokoladen stivner. Opbevares køligt i lufttæt emballage. 

Sådan får du temperering af chokolade til at lykkes

Tempererer du din chokolade, bliver den blank og skinnende. Den stivner bedre og bliver ikke blød ved stuetemperatur. 


Mørk chokolade: 

Hak chokoladen i små stykker. 

Læg halvdelen i en skål over simrende vandbad. Smelt under omrøring. Tag skålen fra varmen, når chokoladen er 50 grader. 

Tilsæt resten af chokoladen, og rør, til chokoladen køles ned til 28 grader. 

Varm op til 32 grader igen.


Hvid chokolade: 

Gør som med den mørke chokolade, men varm først til 40 grader. 

Køl ned til 26 grader. 

Og varm igen op til 29 grader. 

Påskeæg med smag af drinken mojito
Påskeæg med drinkssmag – lyder da som en ret god idé, ikke?© Per Ranung

FUGLEREDER AF CHOKOLADE OG SALTSTÆNGER

De sprødeste små fuglereder af saltstænger blandet med chokolade og mandler – som så gemmer på to små marcipanæg. Pindenes salt giver så skønt modspil til chokoladens og marcipanens sødme!

 

Tid: 20 min.
Til: 12 fuglereder


Du skal bruge: 

  • 75 g marcipan
  • rød og rosa frugtfarve
  • 100 g lys eller mørk chokolade
  • 50 g saltstænger
  • 50 g mandelsplitter eller mandelflager


Sådan gør du:

1. Halvér marcipanen, og farv hver del i to forskellige farver. Rul 12 små æg af hver farve. 

2. Smelt chokoladen, og temperér den eventuelt. Knus saltstængerne, eller bræk dem i ca. 1 cm lange stykker. Bland pindene med chokoladen, og tilsæt mandler.

3. Lav og sæt små toppe af chokoladedejen på et stykke bagepapir på et fad. Form hver top til en lille rede med en teske – lav hulrummet med en teske. Læg to marcipanæg i hver rede, og lad fuglerederne stivne. Når fuglerederne er stivnet, kan du komme dem i en kagedåse eller i en plastboks med bagepapir i bunden. Placér dem helst på køl. Eller spis dem med det samme!


Opskrifterne er tidligere bragt i Magasinet Liv i marts 2023. 

Fuglerede lavet af saltstænger, chokolade og marcipanæg
En fuglerede i maven er bedre en en på taget – som man siger. © Per Ranung

Du vil (garanteret) også kunne lide