Risalamande fra Meyers
Så er julestemningen sikret! © Meyers

Så er der dømt jul: Risalamande med et drys af karamelliserede mandelsplitter fra Meyers

Risalamande er indbegrebet af jul! Og med hjemmelavet kirsebærsovs (som smager væsentligt bedre end den fra supermarkedet!) og et drys af karamelliserede mandelsplitter kan du tage risalamanden til næste niveau.

8. december 2019 af Meyers

Opskriften giver risalamande, karamelliserede mandelsplitter og kirsebærsovs til 4 personer. 

Ingredienser

Til risalamande: 

  • 6 dl piskefløde
  • 200 g smuttede mandler
  • ½ vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 4 dl kold risengrød

Til karamelliserede mandelsplitter:

  • 200 g mandelsplitter
  • 200 g vand
  • 200 g sukker

Til kirsebærsovs: 

  • 400 g frosne kirsebær
  • 200 g sukker
  • kirsebærvin
  • maizena

Sådan gør du

Risalamande:

Pisk fløden til let skum, hak mandlerne groft og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. 

Rør halvdelen af den letpiskede fløde samt mandler, vaniljekorn og flormelis ned i den kolde risengrød, så den bliver helt blød og glat. 

Vend så forsigtigt den sidste halvdel af piskefløden i, så risalamanden bliver luftig. 

Kom film på skålen og sæt den i køleskabet i en times tid, så den kan trække smag af vanilje.

Karamelliserede mandelsplitter:

Kom mandelsplitterne, vand og sukker op i en gryde. 

Bring den i kog og lad koge under omrøring, indtil alt vand er væk. 

Hæld mandlerne over på en tallerken og lad dem køle af.

Kirsebærsovs: 

Hæld kirsebær i en gryde sammen med sukkeret og bring det i kog. 

Smag til med kirsebærvin, og jævn sovsen med maizena.

Tip!

Find dine smukkeste dessertskåle frem, kom en portion risalamande i skålene, hæld den lune kirsebærsovs over, og pynt med de karamelliserede mandelsplitter og evt. lidt rød skovsyre. Så er ikke et juleøje tørt!

Opskriftskilde: Meyers.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide