Opskriften giver risalamande, karamelliserede mandelsplitter og kirsebærsovs til 4 personer.
Ingredienser
Til risalamande:
- 6 dl piskefløde
- 200 g smuttede mandler
- ½ vaniljestang
- 50 g flormelis
- 4 dl kold risengrød
Til karamelliserede mandelsplitter:
- 200 g mandelsplitter
- 200 g vand
- 200 g sukker
Til kirsebærsovs:
- 400 g frosne kirsebær
- 200 g sukker
- kirsebærvin
- maizena
Sådan gør du
Risalamande:
Pisk fløden til let skum, hak mandlerne groft og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør halvdelen af den letpiskede fløde samt mandler, vaniljekorn og flormelis ned i den kolde risengrød, så den bliver helt blød og glat.
Vend så forsigtigt den sidste halvdel af piskefløden i, så risalamanden bliver luftig.
Kom film på skålen og sæt den i køleskabet i en times tid, så den kan trække smag af vanilje.
Karamelliserede mandelsplitter:
Kom mandelsplitterne, vand og sukker op i en gryde.
Bring den i kog og lad koge under omrøring, indtil alt vand er væk.
Hæld mandlerne over på en tallerken og lad dem køle af.
Kirsebærsovs:
Hæld kirsebær i en gryde sammen med sukkeret og bring det i kog.
Smag til med kirsebærvin, og jævn sovsen med maizena.
Tip!
Find dine smukkeste dessertskåle frem, kom en portion risalamande i skålene, hæld den lune kirsebærsovs over, og pynt med de karamelliserede mandelsplitter og evt. lidt rød skovsyre. Så er ikke et juleøje tørt!
Opskriftskilde: Meyers.dk