Rabarbersuppe
En kold og smuk suppe. © Per Ranung og Lisa Björner

Rabarbersuppe med hvid chokolade- og citronmousse

Desserter behøver jo ikke have en fast form. Faktisk er kølige frugtsupper forrygende som afslutning på et måltid – og bare i det hele taget. Nyd en drøm af en rabarbersuppe!

21. juni 2022 af Ulla Karlström og Anna Wendt

Hvis rabarberne ikke er røde, kan du koge 4-5 jordbær med for både smagens og farvens skyld.

Tid: 20 min. + køletid

Til: 4 personer

Det skal du bruge:

350 g rabarber

1 1⁄2 dl sukker

2 1⁄2 dl vand

2 spsk rosévineddike

8 jordbær

Hvid chokolade- og citronmousse:

100 g hvid chokolade

2 dl piskefløde

2 tsk revet citronskal

Pynt:

spiselige blomster

Sådan gør du:

1. Skræl rabarberne, hvis de ikke er spæde og friske. Skær dem i stykker. Gem gerne 25 gram til pynt, og læg så ellers rabarber, sukker, vand og eddike i en kasserolle. Kog det ca. 5 minutter, til stykkerne bliver bløde. Pres suppen gennem en si, og lad den køle af.

2. Hvid chokolade- og citronmousse: Hak chokoladen. Kog piskefløden, hæld den over chokoladen i en skål, og rør til en glat creme. Tilsæt citronskal, og sæt på køl 2 timer.

3. Pisk moussen igennem. Skær den gemte rabarber og jordbærrene i tynde skiver, og læg det i tallerkenerne inden suppen og moussen.

Rabarbersuppe
Den farve er overvældende magisk, ik? © Per Ranung og Lisa Björner

Du vil (garanteret) også kunne lide