Hvis rabarberne ikke er røde, kan du koge 4-5 jordbær med for både smagens og farvens skyld.
Tid: 20 min. + køletid
Til: 4 personer
Det skal du bruge:
350 g rabarber
1 1⁄2 dl sukker
2 1⁄2 dl vand
2 spsk rosévineddike
8 jordbær
Hvid chokolade- og citronmousse:
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
2 tsk revet citronskal
Pynt:
spiselige blomster
Sådan gør du:
1. Skræl rabarberne, hvis de ikke er spæde og friske. Skær dem i stykker. Gem gerne 25 gram til pynt, og læg så ellers rabarber, sukker, vand og eddike i en kasserolle. Kog det ca. 5 minutter, til stykkerne bliver bløde. Pres suppen gennem en si, og lad den køle af.
2. Hvid chokolade- og citronmousse: Hak chokoladen. Kog piskefløden, hæld den over chokoladen i en skål, og rør til en glat creme. Tilsæt citronskal, og sæt på køl 2 timer.
3. Pisk moussen igennem. Skær den gemte rabarber og jordbærrene i tynde skiver, og læg det i tallerkenerne inden suppen og moussen.
