Tid: 15 min.
Opskriften giver til: 6-8 personer
Du skal bruge
- 30 g poppemajs (¼ dl)
- 1 stort drys flagesalt
- 1 spsk smagsneutral olie, fx majsolie
- 3 kugler syltet ingefær
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Varm olien i en gryde. Kom majskornene i, og lad dem poppe under låg under jævnlig omrystning.
- Skru ned for varmen. Drys med salt, og hæld dem i en skål til afkøling.
- Hak ingefæren fint. Smelt chokoladen over vandbad, og kom ingefæren i.
- Hæld chokoladen over popkornene og vend dem rundt.
- Fordel dem ud over et stykke bagepapir, drys med lidt ekstra salt og køl dem af.
Tip! Syltet ingefær i sukkerlage kan du købe i velassorterede supermarkeder eller hos kinesiske købmænd. Det er også lækkert at bruge finthakket i karryretter i mindre mængder.