Dessertpizza opskrifter
En sød pizza udgør en lækker og anderledes dessert! © Joel Wåreus

Pizza til dessert? Her får du opskrifterne på 3 søde pizzaer med frugt og bær

Søde pizzaer er ikke kun et hit til børn. De er i den grad også uhyre lækker dessert til voksne. Og så kan de jo fortsat fint fikses på grillen eller i udeovnen.

25. august 2021 af Elisabeth Johansson
Pizza med brombær og blomme
En frisk og sød dessertpizza.© Joel Wåreus

BROMBÆR- OG BLOMMEPIZZA MED AHORNSIRIUP OG VANILJEKVARG

Frisk frugt og herligt fyld med mandelmasse. Tilsæt lidt sød ahornsirup, lidt skarp mynte og lidt kølig kvarg, og du har en dessertsucces.


Tid: 30 min. + 12 timers hviletid + ovntid

Til: 4 pizzaer


Du skal bruge: 

  • 12 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 6 1/2 dl hvedemel (390 g)


Mazarin-fyld:

  • 200 g mandelmasse
  • 3/4 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg


Topping:

  • 8 blommer
  • 200 g brombær
  • 2 spsk ahornsirup


Pynt:

  • mynte


Tilbehør:

  • kvarg med vaniljesmag eller vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne til dejen i en køkkenmaskine. Arbejd dejen igennem 7-8 min. Læg dejen i en plastikbøtte med låg eller en plastikpose. Slå en knude på posen, og sørg for, at der er luft i den, så dejen kan udvide sig. Læg dejen i køleskabet ca. 12 timer.
  2. Mazarin-fyld: Riv mandelmasse eller marcipan, og bland alle ingredienserne til fyldet sammen.
  3. Tænd ovnen på 250 grader. Del dejen i fire dele. Rul eller tryk hver del til en 5 mm tyk cirkel. Læg de fire cirkler på plader med mel eller bagepapir. Eller eventuelt en pizzasten. Sprøjt eller spred fyldet ud på pizzaerne. Hold kanterne fri for fyld.
  4. Udkern blommerne, skær dem i både, og læg dem på pizzaerne i et cirkelformet mønster a la fin tærte. Fordel brombærrene på pizzaerne.
  5. Bag pizzaerne midt i ovnen 6-7 minutter, til de har fået en fin farve. Drizzl ahornsirup over, og afslut med mynte. Og en skefuld vaniljekvarg.
Pizza med jordbær og cheesecake
Faktisk fire former for bagværk i et: Cheesecake, mazarin, smuldredej og pizza.© Joel Wåreus

JORDBÆRCHEESECAKE-PIZZA MED SMULDREDEJ

En ren skærsommeraftens drøm. Og ja, den skal serveres med noget koldt med vanilje.


Tid: 30 min. + 12 timers hviletid + ovntid

Til: 2 pizzaer


Du skal bruge: 

  • 12 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl durumhvedemel
  • 5 dl hvedemel (300 g)


Cheesecake-fyld:

  • 300 g flødeost naturel
  • 4 spsk flormelis
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 2 æggeblommer


Smuldredej:

  • 75 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 1 1/2 dl hvedemel


Topping:

  • 1 liter jordbær
  • 1 citron
  • 2 spsk flydende honning


Tilbehør:

  • vaniljeis eller letpisket flødeskum

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne til dejen i en køkkenmaskine. Arbejd dejen igennem 7-8 min. Læg dejen i en plastikbøtte med låg eller en plastikpose. Slå en knude på posen, og sørg for, at der er luft i den, så dejen kan udvide sig. Læg dejen i køleskabet ca. 12 timer.
  2. Cheesecake-fyld: Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen.
  3. Smuldredej: Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen.
  4. Tænd ovnen på 250 grader. Del dejen i to dele. Rul eller tryk hver del til en 5 mm tyk cirkel. Læg de to cirkler på en plade med mel eller bagepapir. Eller eventuelt en pizzasten. Sprøjt eller spred fyldet ud på pizzaerne.
  5. Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Fordel skiverne på pizzaerne. Smuldr dernæst smuldredejen over pizzaerne. Bag pizzaerne midt i ovnen 6-7 minutter, til de har fået en fin farve.
  6. Skyl citronen, riv skallen, drizzl honning og skal ud over pizzaerne, og servér med is eller flødeskum.
Pizza med nøddecreme, dulce de leche, chokolade, flagesalt og hindbær
Den vildeste bombe af en dessert-pizza!© Joel Wåreus

PIZZA MED NØDDECREME, DULCE DE LECHE, CHOKOLADE, FLAGESALT OG HINDBÆR

En pizza, som har alt: Sødt, salt og chokolade! Servér med vaniljeis. Så synger fuglene.


Tid: 30 min. + 12 timers hviletid + ovntid

Til: 2 pizzaer


Du skal bruge:

  • 12 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 6 1/2 dl hvedemel (390 g)


Topping:

  • 100 g chokolade
  • 250 g nøddecreme
  • 250 g hindbær
  • 60 g dulce de leche (karamelliseret mælk)
  • 1/2 tsk flagesalt


Tilbehør:

  • vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne til dejen i en køkkenmaskine. Arbejd dejen igennem 7-8 min. Læg dejen i en plastikbøtte med låg eller en plastikpose. Slå en knude på posen, og sørg for, at der er luft i den, så dejen kan udvide sig. Læg dejen i køleskabet ca. 12 timer.
  2. Tænd ovnen på 250 grader. Hak chokoladen.
  3. Del dejen i to dele. Rul eller tryk hver del til en 5 mm tyk cirkel. Læg de to cirkler på en plade med mel eller bagepapir. Eller eventuelt en pizzasten. Spred nøddecremen ud på pizzaerne, og læg dernæst hindbær og chokoladen på.
  4. Bag pizzaerne midt i ovnen 6-7 minutter, til de har fået en fin farve. Pas på, nøddecreme og chokolade brænder let på. Zigzag dulce de leche over, og drys med flagesalt. Og som modspil til alt det dybe, varme og søde: En kugle vaniljeis midt på!

Opskrifterne er tidligere bragt i Magasinet Liv 26. august 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide