Pavlova opskrift med passionsfrugt
En sprød og frisk Pavlova. Velbekomme!

Pavlova med passionsfrugter

Pavlova er en klassisk dessertkage med marengs opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova. Den skal være sprød udenpå og blød indeni.

26. juni 2021 af Cecilie Espensen

Pavlova kan serveres med lige præcis det tilbehør, du holder mest af. Flødeskum, is, flødeboller, kun fantasien sætter grænser. Dette er en forholdsvis klassisk udgave tilsat lidt ekstra kærlighed i form af passionsfrugter.

Tid: 30 min. + 2 timers køletid

Til: 12 personer

Du skal bruge:

  • 8 æggehvider
  • 630 g sukker
  • 1/2 tsk hvid eddike
  • 1/2 tsk maizena
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 200 g bær
  • 8 friske passionsfrugter
  • flormelis

Sådan laver du Pavlova: 

  1. Tænd ovnen på 140 grader. Del æggene. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til marengsen er blank. Vend forsigtigt eddike og maizena i marengsen.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og spray eller smør med fedtstof.
  3. Fordel marengsen på bagepapiret i en cirkel på ca. 30 cm. Brug en ske til at danne de små toppe. Det gøres ved at presse bagsiden af skeen ned i dejen og forsigtigt løfte den op. Bag marengsen i ca. 45-60 minutter, eller til overfladen er tør, men marengsen stadig virker blød indeni. Køl marengsen af.
  4. Pisk fløden, til den danner bløde toppe af flødeskum. Placér marengsen på et serveringsfad, gerne med noget fod eller anden højde, og fordel flødeskummet ovenpå. Top med passionsfrugtkernerne, som du skraber ud af frugterne med en ske. Samt bærrene, som du selv bestemmer, om skal være de samme eller en blandet sommerlandhandel. Og lad det så drysse med flormelis lige før servering.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021.

Pavlova opskrift med passionsfrugt
Denne Pavlova er et festfyrværkeri af marengs, passionsfrugter og flormelis.

Du vil (garanteret) også kunne lide