Jordbærkage
Så fin den lille kage er. © Lisa Björner

Pavlova med chokoladebund, flødeskum og jordbær

Det er ikke tilfældigt, at Pavlova er blevet en klassiker, for marengs med nærmest hvad som helst på og i smager bare rasende godt.

16. juni 2022 af Lisa Eisenman Frisk og Minica Eisenman

Tid: 20 min. + 1 times ovntid.
Til: 4-6 personer afhængigt af ønsket størrelse.


Det skal du bruge

3 æggehvider
1 stænk eddike
1 ½ dl sukker
100 g mørk chokolade


Fyld:

2-3 dl piskefløde
200 g friske jordbær


Pynt:

mynte
spiselige blomster

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehvider og eddike til et fast skum. Tilsæt sukker lidt ad gangen. Fortsæt med at piske, til marengsen er blank og stiv. Form 4-6 runde klatter marengs på en bageplade med papir. Lav en lille fordybning i midten af hver.

2. Skru ovnen ned til 100 grader. Bag marengsene midt i ovnen 1 time. Sluk ovnen, stil lågen på klem, og lad marengsene stå i ovnen, til de er kølet ned.

3. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et varmt vandbad eller i mikroovnen. Dyp toppen af hver marengs i chokoladen. Lad chokoladen stivne.

4. Pisk fløden. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Fyld hver mini-pavlova med flødeskum og jordbær. Pynt med mynte og spiselige blomster

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide