Tid: 20 min. + 1 times ovntid.
Til: 4-6 personer afhængigt af ønsket størrelse.
Du skal bruge:
3 æggehvider
1 stænk eddike
1 ½ dl sukker
100 g mørk chokolade
Fyld:
2-3 dl piskefløde200 g friske jordbær
Pynt:
myntespiselige blomster
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehvider og eddike til et fast skum. Tilsæt sukker lidt ad gangen. Fortsæt med at piske, til marengsen er blank og stiv. Form 4-6 runde klatter marengs på en bageplade med papir. Lav en lille fordybning i midten af hver.
2. Skru ovnen ned til 100 grader. Bag marengsene midt i ovnen 1 time. Sluk ovnen, stil lågen på klem, og lad marengsene stå i ovnen, til de er kølet ned.
3. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et varmt vandbad eller i mikroovnen. Dyp toppen af hver marengs i chokoladen. Lad chokoladen stivne.
4. Pisk fløden. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Fyld hver mini-pavlova med flødeskum og jordbær. Pynt med mynte og spiselige blomster
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.
