Jordbærkage
Så fin den lille kage er. © Lisa Björner

Pavlova med chokoladebund, flødeskum og jordbær

Det er ikke tilfældigt, at Pavlova er blevet en klassiker, for marengs med nærmest hvad som helst på og i smager bare rasende godt.

16. juni 2022 af Lisa Eisenman Frisk og Minica Eisenman

Tid: 20 min. + 1 times ovntid.
Til: 4-6 personer afhængigt af ønsket størrelse.


Du skal bruge:

3 æggehvider
1 stænk eddike
1 ½ dl sukker
100 g mørk chokolade


Fyld:

2-3 dl piskefløde
200 g friske jordbær


Pynt:

mynte
spiselige blomster

Sådan gør du: 

1. Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehvider og eddike til et fast skum. Tilsæt sukker lidt ad gangen. Fortsæt med at piske, til marengsen er blank og stiv. Form 4-6 runde klatter marengs på en bageplade med papir. Lav en lille fordybning i midten af hver.

2. Skru ovnen ned til 100 grader. Bag marengsene midt i ovnen 1 time. Sluk ovnen, stil lågen på klem, og lad marengsene stå i ovnen, til de er kølet ned.

3. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et varmt vandbad eller i mikroovnen. Dyp toppen af hver marengs i chokoladen. Lad chokoladen stivne.

4. Pisk fløden. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Fyld hver mini-pavlova med flødeskum og jordbær. Pynt med mynte og spiselige blomster

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.

Jordbærkage
Knas, haps, uhm ...© Lisa Björner

Du vil (garanteret) også kunne lide