Is og saltkaramel
Seriøst smuk!© Lisa Björner

Parfait med saltkaramelsauce og karamelliserede nødder

Den ligner en budding, den er en is. Og den smager himmelsk! Prøv den her parfait – den er nem, den er smuk, og vi garanterer, at den bliver slikket af fadet.

23. juni 2022 af Anna Wendt

Halleluja for en dessert! Der indeholder både sødt og salt og dufter af barndommens fester.


Til: 10-12 portioner


Det skal du bruge: 

  • 6 dl fløde
  • 6 æggeblommer
  • 1⁄2 dåse dulce de leche 
  • lidt salt


Saltkaramelsauce:

  • 1 1⁄2 dl fløde
  • 1 1⁄2 dl sukker
  • 1 1⁄2 dl lys sirup 
  • 1⁄2 tsk salt


Karamelliserede nødder:

  • 1 dl sukker
  • 1 spsk van
  • 1 spsk smør
  • 3 dl blandede nødder, fx valnødder, pekannødder, mandler, hasselnødder, pistacienødder

Sådan gør du:

1. Parfait: Pisk fløden stiv, og stil den til side. Pisk æggeblommerne med dulce de leche i nogle minutter, til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt salt, vend flødeskummet ned i, og hæld massen i en isform. Dæk med plastfilm, og frys mindst 5­-6 timer.

2. Saltkaramelsauce: Hæld fløde, sukker og sirup i en gryde. Bring saucen op til kogepunktet, og lad den derefter simre 5­-7 minutter, til den tykner let. Smag til med salt, og køl af.

3. Karamelliserede nødder: Smelt sukker og vand på en pande ved middelhøj varme uden at røre i det! Lad det simre, til det er blevet til lysebrun karamel. Rør smørret i, og vend nød­derne hurtigt i. Skrab nødderne ud på et stykke bagepapir, og køl af.

4. Skyl ydersiden af isformen med lunkent vand, og vend parfaiten ud på et fad. Og pynt så med saltkaramelsauce og karamelliserede nødder.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 16. december 2021.

Is og saltkaramel
Den er jo bordpynten i sig selv, den dessert. © Lisa Björner

Du vil (garanteret) også kunne lide