Halleluja for en dessert! Der indeholder både sødt og salt og dufter af barndommens fester.
Til: 10-12 portioner
Det skal du bruge:
- 6 dl fløde
- 6 æggeblommer
- 1⁄2 dåse dulce de leche
- lidt salt
Saltkaramelsauce:
- 1 1⁄2 dl fløde
- 1 1⁄2 dl sukker
- 1 1⁄2 dl lys sirup
- 1⁄2 tsk salt
Karamelliserede nødder:
- 1 dl sukker
- 1 spsk van
- 1 spsk smør
- 3 dl blandede nødder, fx valnødder, pekannødder, mandler, hasselnødder, pistacienødder
Sådan gør du:
1. Parfait: Pisk fløden stiv, og stil den til side. Pisk æggeblommerne med dulce de leche i nogle minutter, til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt salt, vend flødeskummet ned i, og hæld massen i en isform. Dæk med plastfilm, og frys mindst 5-6 timer.
2. Saltkaramelsauce: Hæld fløde, sukker og sirup i en gryde. Bring saucen op til kogepunktet, og lad den derefter simre 5-7 minutter, til den tykner let. Smag til med salt, og køl af.
3. Karamelliserede nødder: Smelt sukker og vand på en pande ved middelhøj varme uden at røre i det! Lad det simre, til det er blevet til lysebrun karamel. Rør smørret i, og vend nødderne hurtigt i. Skrab nødderne ud på et stykke bagepapir, og køl af.
4. Skyl ydersiden af isformen med lunkent vand, og vend parfaiten ud på et fad. Og pynt så med saltkaramelsauce og karamelliserede nødder.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 16. december 2021.
