Tærte med citronis
Sød og sprød istærte, uhm!© Joel Wäreus

Nem istærte med citronsmag

En nem istærte med frisk citronsmag. Hakket, karamelliseret og saltet nøddemix blandes i mandelbunden for at give et godt crunch. Pynt tærten med blomster og blade.

1. maj 2023 af Ulla Karlström

Tid: 30 min. + 25 min. i ovn + 8 timer i fryser 

Til: 8 personer 


3 æggehvider 

2 ½ dl mandelmel 

1 dl sukker 

1 dl nøddemix sødt & salt 


Citronis: 

1 citron 

4 dl piskefløde 

4 æggeblommer 

3 dl flormelis 


Pynt: 

revet hvid chokolade 

citronskiver 

ristede mandelflager 

gule spiselige blomster eller blade, fx stedmoderblomster og mynte


Sådan gør du: 

1. Sæt ovnen på 175 grader. Pisk æggehviderne til skum med elpisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til en blank marengs. Vend forsigtigt mandelmel og nøddemix i. Hæld dejen i en smurt, rund form, ca. 24 cm i diameter. Bag midt i ovnen ca. 25 minutter. Tag bunden ud af formen, og vask formen ren. Lad bunden køle af, og læg den tilbage i formen. 

2. Citronis: Skyl citronen i varmt vand. Riv 1 spsk skal af, og pres 4 spsk saft. Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, flormelis, citronsaft og citronskal i en skål. Vend æggemassen i fløden. Hæld massen over mandelbunden, og frys 8-10 timer. 

3. Tag istærten ud af fryseren ca. 20 minutter før servering, og stil den i stuetemperatur. Garnér med revet chokolade, citronskiver, mandelflager, blomster og blade.

Opskriften har tideligere været bragt i Magasinet Liv i april, 2023.

Du vil (garanteret) også kunne lide