Tid: 30 min. + 25 min. i ovn + 8 timer i fryser
Til: 8 personer
3 æggehvider
2 ½ dl mandelmel
1 dl sukker
1 dl nøddemix sødt & salt
Citronis:
1 citron
4 dl piskefløde
4 æggeblommer
3 dl flormelis
Pynt:
revet hvid chokolade
citronskiver
ristede mandelflager
gule spiselige blomster eller blade, fx stedmoderblomster og mynte
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 175 grader. Pisk æggehviderne til skum med elpisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til en blank marengs. Vend forsigtigt mandelmel og nøddemix i. Hæld dejen i en smurt, rund form, ca. 24 cm i diameter. Bag midt i ovnen ca. 25 minutter. Tag bunden ud af formen, og vask formen ren. Lad bunden køle af, og læg den tilbage i formen.
2. Citronis: Skyl citronen i varmt vand. Riv 1 spsk skal af, og pres 4 spsk saft. Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, flormelis, citronsaft og citronskal i en skål. Vend æggemassen i fløden. Hæld massen over mandelbunden, og frys 8-10 timer.
3. Tag istærten ud af fryseren ca. 20 minutter før servering, og stil den i stuetemperatur. Garnér med revet chokolade, citronskiver, mandelflager, blomster og blade.
Opskriften har tideligere været bragt i Magasinet Liv i april, 2023.