Vi elsker lækre desserter, og denne version af hasselback-æbler er absolut ingen undtagelse!
Tid: 15 minutter
Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
- 2 store æbler
- Lidt olie
- 4 spsk. rørsukker
- 2½ spsk. smeltet smør
- 1 tsk. kanel
- 2 spsk. havregryn
- 1 tsk. hvedemel
- Lidt salt
- Vaniljeis
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 °C
- Skræl æblerne, del dem i halve og fjern kernehuset
- Skær så fine, dybe snit i æblerne, men stop inden kniven når helt igennem
- Placer æblerne i et smurt, ildfast fast
- Miks 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og kom det på de halverede æbler
- Kom stanniol henover fadet og bag æblerne i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter
- Fjern stanniolen og bag æblerne i yderligere 10 minutter eller til æblerne er gyldne. Lad dem derefter køle af
- Bland resten af ingredienserne i en skål og fordel massen på æblerne
- Bag endnu en gang æblerne ved 200 °C i ca. 10 minutter
- Tænd for ovnens grillfunktion og lad æblerne grille i ca. 2 minutter
- Server de varme æbler med lækker vaniljeis på toppen
Se også videoen her: