Miniscones med clementincurd
En bolle med smør på engelsk. © Alt om mad-redaktionen

Miniscones med clementincurd

Clementincurden er også eminent på ristet brød eller en tærte, blandet med flødeskum

28. juli 2020 af Alt om mad-redaktionen

Tid: 10 min. + 10-12 min. ovntid

Opskriften giver til: 16-18 scones

Du skal bruge

  • 1 clementin
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 knsp salt
  • 50 g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 æg til pensling

Clementincurd (ca. 4 dl):

  • 2 clementiner
  • 4 æggeblommer
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 100 g blødt smør

Pynt:

  • mandelsplinter

Sådan gør du

  1. Clementincurd: Skyl clementinerne i lunkent vand. Riv skallen, og pres 1 dl saft fra. Bland clementinsaft, æggeblommer, sukker og citronsaft i en kasserolle. Kog under omrøring, til cremen eller curden tykner.
  2. Tag kasserollen af blusset, og tilsæt smørret i små stykker. Rør eller pisk, så smørret smelter med det samme. Rør clementinskallen i, og lad curden køle af. Og lad den stå i køleskabet, til den skal serveres.
  3. Miniscones: Stil ovnen på 250 grader. Skyl clementinen i lunkent vand, og riv skallen
  4.  Bland clementinskal, mel, bagepulver og salt. Tilsæt smørret, og smuldr det sammen. Hæld mælken i, og ælt hurtigt sammen til en dej.
  5. Rul dejen ud til en ca. 3 cm tyk plade, og stik dej-cirkler på ca. 5 cm i diameter ud. For eksempel med et lille glas. Placér de udstukne cirkler på en bageplade med bagepapir.
  6. Pensl med pisket æg, og pynt med mandelsplinter. Bag midt i ovnen 10-12 minutter. Afkøl under et viskestykke på en rist. Og servér dine scones med clementincurd – og en kop te til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. maj 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide