Tid: ca. 20 min. + bagetid
Til: 12 stk.
INGREDIENSER
- 125 g marcipan
- 200 g smør
- 350 g flormelis
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 1 ½ tsk bagepulver
- reven skal af 2 økologiske citroner
- saft af ½ citron
- reven skal af 1 økologisk citron
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 175 grader.
Riv marcipanen groft. Pisk smør og 200 g flormelis godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen sammen med marcipanen. Riv skallen af citronerne, og kom den i dejen.
Fordel dejen i en form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
Afkøl kagen.
Rør 150 g flormelis med citronsaft, og fordel glasuren på kagen. Stik runde kager tæt ud med en udstikker på ca. 9 cm i diameter. Skær kagerne midt over, så de ligner minimåner. Pynt med reven citronskal.
Tip! Kagen kan også bages i en springform på 25 cm i diameter, som efterfølgende skæres i to halve måner.
Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 25.