Honningekagesnitter fra Meyers
SÅ julet og SÅ lækkert! © Meyers

Meyers populære honningkagesnitter

En florlet honningkagedej med en intens smag af honning. Det tykke lag chokolade og de duftende krydderier i selskab med en syrlig, grov æblekompot og en blød smørcreme går op i en højere enhed.

19. november 2019 af Meyers

Ingredienser

Fordej

500 g almindelig fast honning (eller akaciehonning)
250 g hvedemel

Husk, at fordejen skal stå mindst 1 måned i køkkenskabet for at udvikle smag og danne grobund for, at snitterne får den rette saftighed og blødhed.

Honningkagedej

2 æggeblomme
10 g hjortetaksalt
750 g honningkagefordej (se ovenfor)
250 g hvedemel
10 g potaske
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Æblekompot

500 g syrlige æble (f.eks. Belle de Boskoop)
250 g sukker
½ dl æbleeddike

Smørcreme

200 g blødt smør
200 g flormelis

Overtræk

200 g 70% chokolade

Sådan gør du

Fordej

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den. 

Bemærk! Fordejen bliver hård og nogle gange stenhård – det er der ikke noget galt i. Der sker en kemisk reaktion, når de sidste ingredienser (potasken) bliver tilsat som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej

Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksalten heri indtil massen er lind.

Rør potasken ud i et par skefulde håndvarm vand eller mælk.

Bland æggeblommer og potaske i fordejen, tilsæt kanel, ingefær, nellike og det sidste hvedemel, og ælt dejen godt sammen, ca. 6-8 minutter hvis det gøres i hånden og 6 minutter med røremaskinen (først 3 minutter ved lav hastighed og dernæst 3 minutter på fuld hastighed - stop røremaskinen hvis den lyder anstrengt). Er dejen meget tør, når du ælter den, kan du tilsætte et par ekstra skefulde vand. 

Kom dejen på et meldrysset bord. Del den i 4 stykker af ca. 270 g, og tril dem ud til aflange stykker i samme længde som din bageplade (ca. 30-35 cm). 

Beklæd to bageplader med bagepapir. Kom en stang honningkage på hver plade og tryk dem lidt ned. De flyder ud når de bliver bagt og bliver ca. 10 cm brede. 

Bag en plade ad gangen ved 180° i ca. 12 minutter. 

Mærk, om honningkagestængerne er færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen. Efterlader din finger et aftryk, skal stængerne bages længere. 

Lad stængerne køle af på bagepladerne, og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over i 3-4 dage.

Honningekagesnitter fra Meyers
© Meyers

Æblekompot

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret, og kog dem møre ved lav varme. 

Blend til en grov kompot, og smag til med æbleeddike. 

Kom kompotten i en plastikbøtte med låg, og sæt den i køleskabet – her kan den holde sig 1 måned.

Smørcreme

Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en håndmikser. Pisk kun det, du skal bruge, for cremen bliver hurtigt harsk.

Samling af snitten

Tag én honningkagestang ud af køleskabet ad gangen, og flæk den på langs. 

Løft låget af, og smør et lag æblekompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. 

Læg honningkagen sammen igen, og smør låget med mørk chokolade, som du har smeltet over vandbad. Lad chokoladen størkne, og skær honningkagen i 5 snitter. 

Så er der serveret!

Tip!

Er der mere æblekompot, end du skal bruge til honningsnitterne, kan du bruge den på yoghurt, som dessert med mælk på, eller gemme den til næste omgang honningsnitter.

Opskriftskilde: Meyers.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide