Opskriften giver til 20 stk. peanutbarer.
Ingredienser
Bund:
- 240 g smør
- 160 g flormelis
- 60 g mandelmel (eller fintblendede smuttede mandler)
- 2 mellemstore æg
- ½ vaniljestang
- 470 g hvedemel
- 1 tsk fint salt
Peanutfyld:
- 150 g honning
- 100 g kokosfedt
- 60 g smør
- 600 g salte peanuts
Overtræk:
- 300 g mælkechokolade
Sådan gør du
Bund:
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 120 g af hvedemelet i en røreskål og mix det sammen med hænderne – hvis du har en røremaskine eller en elpisker med dejkroge, kan de også bruges, men pas på ikke at piske eller overarbejde dejen.
Tilsæt de resterende 350 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen.
Lad dejen hvile i køleskabet ca. en time.
Rul mørdejen ned på 4 mm tykkelse på et stykke bagepapir, og læg bunden på en bageplade.
Prik dejen godt med en gaffel og bag den gyldenbrun i ovnen ved 180° til den er færdig.
Peanutfyld:
Kom honning og kokosfedt i en skål. Smelt smørret og hæld det ud over blandingen. Hak de saltede peanuts og kom dem i blandingen (gem en smule til pynt).
Hæld hele herligheden på den bagte mørdej og lad det køle af til stuetemperatur.
Skær bunden ud i 20 aflange barer.
Overtræk:
Smelt mælkechokoladen over et vandbad, og dyp så hver bar heri. Drys med hakkede, saltede peanuts.
Tip!
Mørdejen er en klassisk mørdej, som kan bruges til eksempelvis frugt- og nøddetærter. Hvis du har mørdej tilovers, kan den gemmes og fryses. Så kan den bruges til peanutbarer såvel som tærter.
Opskriftskilde: Meyers.dk