Jordbærmarmelade
Smuk, sød og yderst velsmagende! © Pee Ranung/ AOM

Lav din egen jordbærmarmelade

Tykt syltetøj, som er lige så godt på ristet brød som på ostebordet.

25. august 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 20 min.

Opskriften giver til: 1/2 liter

Du skal bruge

  • 500 g jordbær
  • 6 dl syltesukker

Sådan gør du

  1. Skyl og rens jordbærrene. Skær store jordbær i mindre stykker. Bland jordbær og sukker i en gryde, og lad det koge op og derefter koge kraftigt ca. 3 minutter. Skum af.
  2. Tag gryden af blusset, og kør blandingen glat med en stavblender. Hæld syltetøjet på rene, sterile glas, og lad det køle af. Opbevar syltetøjet i køleskabet.

Tip! 

Mindre sødt syltetøj? Brug blot halvdelen af sukkeret. Og frys derefter syltetøjet i bokse, eftersom holdbarheden forkortes med mindre sukker.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide