Tid: 20 min.
Opskriften giver til: 3 dl
Du skal bruge
- 2 granatæbler
- 350 g æbler
- 3 dl syltesukker
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- lidt ægte vaniljepulver
Sådan gør du
- Udkern granatæblerne ved at skære toppen af granatæblet, og derefter skære frugten i både og fjerne de hvide hinder, som var det en citrusfrugt. Udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Hæld granatæblekerner, æblestykker, citronsaft og syltesukker i en gryde, og lad blandingen koge ca. 10 minutter.
- Pres marmeladen gennem en finmasket si, og tilsæt vaniljepulver. Fordel marmeladen på små, skoldede glas, og skru låget på. Opbevar marmeladen køligt og mørkt – og tag den frem til både julebord, ostebord og morgenbord.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020.