Granatæble
Den smukkeste marmelade vi nogensinde har set. Og en ny juleklassiker. © Per Ranung

Lav din egen granatæble-marmelade

Tjek lige farven! Uanset om den falder i din smag eller ej, så vil marmeladen pynte på bordet. Forær den eventuelt væk med en skive god lagret ost, som for eksempel cheddar eller manchego. Den er også god på ristet brød.

4. december 2020 af AOM

Tid: 20 min.

Opskriften giver til: 3 dl

Du skal bruge

  • 2 granatæbler
  • 350 g æbler
  • 3 dl syltesukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • lidt ægte vaniljepulver

Sådan gør du

  1. Udkern granatæblerne ved at skære toppen af granatæblet, og derefter skære frugten i både og fjerne de hvide hinder, som var det en citrusfrugt. Udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Hæld granatæblekerner, æblestykker, citronsaft og syltesukker i en gryde, og lad blandingen koge ca. 10 minutter.
  2. Pres marmeladen gennem en finmasket si, og tilsæt vaniljepulver. Fordel marmeladen på små, skoldede glas, og skru låget på. Opbevar marmeladen køligt og mørkt – og tag den frem til både julebord, ostebord og morgenbord.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide