Dine gæster kommer helt sikkert til at synes, du er et chokolade-geni, når du serverer disse lækre små kager – og det bedste ved det hele er, at du garanteret allerede har de fleste af ingredienserne derhjemme.
Hvis du ikke har pekannødder, bliver kagerne mindst lige så gode med valnødder.
Tid: 30 minutter + 15 minutter i ovnen
Opskriften giver til: 12 kager
Ingredienser
- 125 g smør
- 1 dl stærk kaffe
- 1⁄2 dl kakaopulver
- 2 dl hvedemel
- 2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 1 æg
- 1⁄2 dl creme fraiche
Karamelsauce:
- 1 dl sukker
- 1 spsk vand
- 1 1⁄2 dl ahornsirup
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk smør
Tilbehør:
- 100 g pekannødder
- Vaniljeis eller letpisket flødeskum

© Wolfgang Kleinschmidt / AOM
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smelt smør med kaffe og kakaopulver i en lille gryde. Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål, pisk smørblandingen i, og tilsæt æg og creme fraiche, mens du pisker. Bliv ved, til dejen er jævn.
- Smør en muffinform til 12 muffins, og drys den med mel. Hæld dejen i formen, og bag kagerne 12 minutter midt i ovnen.
- Vend forsigtigt kagerne ud på en bageplade med bagepapir, og lad dem køle af.
Karamelsauce:
Smelt sukker og vand i en lille gryde, til det bliver til karamel. Tilsæt sirup og fløde, rør det godt sammen, og lad det simre 2-3 minutter, til det bliver til en tyndtflydende karamelsauce. Lad den køle af.
- Rist pekannødderne på en tør, varm pande, og lad dem køle af.
- Servér kagerne med karamelsauce, nødder og is eller flødeskum.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 71.