sommerkage med bær
Værsågod: Sommerkage med frugt og marcipan. © iStock

Forfriskende sommerkage med bær og marcipan

Prøv denne dejlige og forfriskende sommerkage. Fyld kagen med de bær, du bedst kan lide!

17. juli 2015 af Lone Kjær

Opskriften giver til: 16 stykker kage 

Ingredienser

  • 250 g jordbær og hindbær
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g marcipan

Sådan gør du

  1. Skyl, nip og rens bærrene. Læg bærrene til afdrypning i et dørslag.
  2. Pisk smør og sukker hvidt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det så i dejen.
  3. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den ligeledes i dejen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Fordel dejen i en form på cirka 20 x 25 cm foret med bagepapir. Læg bærrene ned i dejen, og bag kagen i midten af ovnen i cirka 20 minutter.
  6. Afkøl kagen, og drys den så med et tyndt lag sigtet flormelis.

Tip! 

Kagen kan sagtes laves med andre bær. Lav den eksempelvis med stikkelsbær, rabarber og/eller brombær.

Du vil (garanteret) også kunne lide