Chokoladebrownie fra Meyers
Vi har kun ét ord: Lækkert! © Meyers

Kagen til alle chokolade-elskere: Meyers intense chokoladebrownie

Forkæl smagsløgene med en skøn og intens chokoladebrownie, som er bagt på en god kvalitetschokolade, der giver et fantastisk resultat! Server kagen som den er eller med vaniljeis og friske bær

26. november 2019 af Meyers

Opskriften giver cirka 14 stk. brownies, når kagen er skåret ud. 

Ingredienser

  • 100 g valnøddekerner
  • 250 g Valrhona Guanaja (eller anden 70% chokolade)
  • 135 g smør
  • 5 mellemstore æg
  • 380 g sukker
  • 65 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk havsalt
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 170° varmluft. 

Hak valnødderne groft, og stil dem til side. 

Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad.

Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblanding i æggene med en gummidejskraber.

Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. 

Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i dejen. 

Hæld dejen i en bradepande (24 x 24 cm) beklædt med bagepapir. 

Bag brownien i ca. 40 minutter. Den skal – som de fleste chokoladekager – tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. 

Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.

Tip!

Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.

Opskriftskilde: Meyers.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...