INGREDIENSER
Pannacotta:
- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. sukker
- 4 spsk. flydende honning
- 1 dl fløde 9%
- 5 dl kærnemælk
Marinerede svesker:
- 1 økologisk appelsin
- 3 spsk. sukker
- 1 stang hel kanel
- 1 stjerneanis
- ¾ dl vand
- 150 g bløde svesker
FREMGANGSMÅDE:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. Kom vanilje og sukker i en gryde med honning og fløde, og varm forsigtigt op, til sukkeret er smeltet – det må ikke koge.
Tag gryden af varmen. Knug vandet af husblassen, og smelt den i fløden. Tilsæt kærnemælk lidt ad gangen, og si cremen over i seks portionsforme eller glas. Stil dem i køleskab tre-fire timer.
Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Kom skal og saft i en gryde med sukker, krydderier og vand, og kog det igennem, til sukkeret er smeltet.
Tilsæt svesker, og lad dem simre fem-otte minutter under låg. Lad dem afkøle i væsken.
Servér Pannacotta med svesker i glassene, eller vend dem ud, og anret i dybe tallerkener.
Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 7.
LÆS OGSÅ: Få Magasinet Livs nyhedsbrev - og få opskrifter levereret direkte i din indbakke.