Churros med sukker og chokoladesauce
Churros med sukker og chokoladesauce© Lina Eriksson

Julekagen fra Spanien: Churros

Spaniens svar på æbleskiver eller vafler eller berliner pfannkuchen – churros – er bare mindst lige så lækre og sprøde og søde!

23. november 2022 af Gunilla von Heland

Churros er en slags doughnuts eller vafler, som de spiser til morgenmad i Spanien! Dyp dem i din varme chokolade – eller en decideret chokoladesauce. Eller drys med kanel og sukker. Kanel er jo smagen af jul, og krydderiet giver en skøn dybde til den søde smag. Uanset: Et sikkert hit til alle julens sukkergrise og hyggestunder.

Tid: 20 min. + 15 min. bagetid 

Til: 6 portioner

Du skal bruge: 

  • 2,4 dl vand
  • 115 g usaltet smør 
  • 2 spsk sukker
  • 1⁄4 tsk salt
  • 130 g mel
  • 3 æg
  • rapsolie til fritering sukker til pynt

Sådan gør du:

1. Bland vand, smør, sukker og salt i en gryde, og kog op. Skru ned for varmen, tilsæt alt melet på en gang, og rør kraftigt med en træske eller et træpiskeris i en minut, til dejen er fri for klumper.

2. Hæld dejen på en røremaskine, og pisk et æg i ad gangen. Rør dejen godt igennem mellem hvert æg. Fyld dejen på en sprøjtepose med stjerneformet tylle.

3. Hæld rapsolie i en stor gryde, og ikke længere op end til 10 centimeter fra kanten. Varm op. Test, om olien er varm nok, ved at stikke en træske eller tændstik uden svovl i gryden. Bobler det om træske eller tændstik, er olien varm nok.

4. Sprøjt forsigtigt 10 centimeter lange dejpølser direkte ned i olien. Skær dejen af med en kniv eller en saks. Steg nogle få stykker ad gangen, så du kan holde øje og vende. De skal have ca. 4 minutter. De er færdige, når de er gyldne på alle sider.

5. Løft churroserne op af olien med en hulske. Lad dem drype af på køkkenrulle. Drys med sukker og kanel, eller servér dem varme med kold is. Eller prøv dem med flormelis og syltetøj?

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide