Tid: 1 time + 1 time på køl + 12 min. i ovnen (Til 4 personer)
Ingredienser
2 blade husblas
1 dl piskefløde
100 g flødeost naturel
150 g jordbær
2 pasteuriserede æggeblommer
1⁄2 dl flormelis
1 tsk revet limeskal
Karamelknas-kager (ca. 35 stk.):
125 g smør
1 1⁄2 dl sukker
2 spsk muscovadosirup
3 dl hvedemel
1⁄2 tsk bagepulver
Vaniljerabarber:
250 g rabarberstilke
1 dl sukker
1 dl vand
1⁄2 vaniljestang
1 dl sød hvidvin
Fyld:
200 g jordbær
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 minutter. Pisk fløden til skum, og pisk så skummet sammen med flødeosten.
Skyl jordbærrene, og blend dem til puré med en stavblender.
Pisk æggeblommerne luftige med flormelis, og vend med jordbærpuré, flødeskums- blanding og revet limeskal.
Tag husblasbladene op af vandet, og klem dem let. Smelt en skefuld af jordbærmousse- blandingen i en kasserolle, rør hurtigt husblassen i, til den er smeltet, og rør så resten af moussen i. Hæld i en skål, og stil i køleskabet ca. 1 time.
Karamelknas-kager
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle ingredienser til en smidig dej, del den i fire lige store dele, og rul hver del ud til en 35 cm lang pølse. Læg dem samlet på en bageplade med bagepapir, tryk dem let flade med en gaffel, og bag dem 12 minutter midt i ovnen.
Skær den færdige karamelknaskage i 1 cm tykke og lidt skrå skiver, mens den stadig er lun.
Vaniljerabarber
Skyl rabarber-stilkene, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Kog sukker og vand i en lille gryde et par minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en kniv, og kom dem i sukkerlagen. Lad den koge 5 minutter, tilsæt rabarberskiverne, og kog yderligere 2 minutter. Køl af, og tilsæt hvidvin.
Anretning
Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Fordel vaniljerabarber i 4 portionsglas, læg jordbærmoussen ovenpå, kom jordbærskiverne på, og smuldr til sidst karamelknas- kagerne på toppen.