Jordbærlemonade med vanilje
Tid: 15 min. + 30 min. trækketid
Til: 1 literDu skal bruge:
500 g friske jordbær
5 dl vand
2 dl sukker
½ vaniljestang
3-4 citroner
Tilbehør:
500 g friske jordbær5 dl vand
2 dl sukker
½ vaniljestang
3-4 citroner
Sådan gør du:
1. Nip jordbærrene, og læg dem i en skål, der kan tåle varme. Hæld vand og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Tilsæt både vaniljekorn og stang til blandingen i gryden. Lad blandingen simre, til sukkeret er opløst.
2. Hæld sukkerlagen over jordbærrene, og lad dem trække ca. 30 minutter.
3. Fjern vamiljestangen, og mos forsigtigt jordbærrene mod skålens sider. Si saften gennem en finmasket si, og lad den dryppe af. Afkøl. Pres citronerne.
4. Rør jordbærsaft og citronsaft sammen, og fortynd med vand til den ønskede styrke. Hæld på høje, kølige glas, og servér med jordbærstykker, citronskiver og masser af isterninger. Skål! Og ahhh ...

Ispinde med yoghurtis og jordbærsorbet
Tid: 20 min. + frysetid
Du skal bruge:
2 ½ dl tyrkisk eller græsk yoghurt
½ dåse kondenseret mælk (200 g)
1 tsk vaniljesukker
Jordbærsorbet:
175 g friske jordbær3 spsk vand
3 spsk sukker
1 lille æggehvide
Sådan gør du:
1. Rør yoghurt, kondenseret mælk og vaniljesukker til en ens, glat iscreme – senere yoghurtis.
2. Jordbærsorbet: Nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Kog jordbærskiverne, sukkeret og vandet i en gryde, til sukkeret er opløst. Fjern gryden fra varmen. Blend massen, når den er kølet af.
3. Pisk æggehviden stiv. Vend halvdelen (resten skal ikke bruges) ned i jordbærpureen.
4. Fyld lidt af yoghurtisen i isformene. Stil dem på frys ca. 20 minutter, til iscremen er begyndt at fryse. Tag isformene ud, og hæld lidt jordbærsorbet oveni. Stil isformene tilbage på frys. Fortsæt med at lagdele sådan, til isformene er fulde.
5. Når isene skal spises, løsnes de nemmest fra isformene ved at dyppe dem hurtigt i varmt vand.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.
