Jordbærdrik og ispinde
Først jordbærlemonade, så is med jordbærsorbet. © Lisa Björner

Jordbærlemonade og is med jordbærsorbet

Jordbærlemonade og ispinde med yoghurtis og jordbærsorbet er perfekte til en sommerfødselsdag, studenterfest eller Sankt Hans-aften.

16. juni 2022 af Lisa Eisenman Frisk og Minica Eisenman

Jordbærlemonade med vanilje


Tid: 15 min. + 30 min. trækketid

Til: 1 liter


Du skal bruge: 

500 g friske jordbær
5 dl vand
2 dl sukker
½ vaniljestang
3-4 citroner


Tilbehør:

500 g friske jordbær
5 dl vand
2 dl sukker
½ vaniljestang
3-4 citroner

Sådan gør du: 

1. Nip jordbærrene, og læg dem i en skål, der kan tåle varme. Hæld vand og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Tilsæt både vaniljekorn og stang til blandingen i gryden. Lad blandingen simre, til sukkeret er opløst.

2. Hæld sukkerlagen over jordbærrene, og lad dem trække ca. 30 minutter.

3. Fjern vamiljestangen, og mos forsigtigt jordbærrene mod skålens sider. Si saften gennem en finmasket si, og lad den dryppe af. Afkøl. Pres citronerne.

4. Rør jordbærsaft og citronsaft sammen, og fortynd med vand til den ønskede styrke. Hæld på høje, kølige glas, og servér med jordbærstykker, citronskiver og masser af isterninger. Skål! Og ahhh ...

Jordbærdrik
Når livet giver dig jordbær ... laver du jordbærlemonade. © Lisa Björner

Ispinde med yoghurtis og jordbærsorbet


Tid: 20 min. + frysetid

Til: 6 ispinde


Du skal bruge: 

2 ½ dl tyrkisk eller græsk yoghurt
½ dåse kondenseret mælk (200 g)
1 tsk vaniljesukker


Jordbærsorbet:

175 g friske jordbær
3 spsk vand
3 spsk sukker
1 lille æggehvide

Sådan gør du: 

1. Rør yoghurt, kondenseret mælk og vaniljesukker til en ens, glat iscreme – senere yoghurtis.

2. Jordbærsorbet: Nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Kog jordbærskiverne, sukkeret og vandet i en gryde, til sukkeret er opløst. Fjern gryden fra varmen. Blend massen, når den er kølet af.

3. Pisk æggehviden stiv. Vend halvdelen (resten skal ikke bruges) ned i jordbærpureen.

4. Fyld lidt af yoghurtisen i isformene. Stil dem på frys ca. 20 minutter, til iscremen er begyndt at fryse. Tag isformene ud, og hæld lidt jordbærsorbet oveni. Stil isformene tilbage på frys. Fortsæt med at lagdele sådan, til isformene er fulde.

5. Når isene skal spises, løsnes de nemmest fra isformene ved at dyppe dem hurtigt i varmt vand.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.

Ispinde
Der er et yndigt land-isen!© Lisa Björner

Du vil (garanteret) også kunne lide