Honninghjerter fra Meyers
Åh! Duften af honninghjerter er duften af jul. © Meyers

Honninghjerter fra Meyers, der får hele hjemmet til at dufte himmelsk

Ingen jul uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det! Start fordejen op allerede i november eller starten af december, så den kan nå at stå i køkkenskabet i en måned, inden du bager hjerterne.

2. december 2019 af Meyers

Opskriften giver til 20 stk. honninghjerter. 

Ingredienser

Fordej (laves én måned i forvejen):

  • 500 g honning (almindelig fast honning eller akaciehonning)
  • 250 g hvedemel

Honningkagedej:

  • 2 æggeblommer
  • 10 g hjortetaksalt
  • 750 g honningkagefordej fra ovenfor
  • 250 g hvedemel
  • 10 g potaske
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
  • rapsolie (til bagepladen)
  • hvedemel (til bagepladen)

Overtræk:

  • 200 g chokolade gerne 85%

Sådan gør du

Fordej: 

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. 

Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned. 

Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej: 

Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper. 

Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk (pas på, det kan godt blive varmt). 

Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær, nellike og det sidste mel, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden og 6 minutter på en røremaskine – først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed. Stop røremaskinen hvis den lyder anstrengt. 

Er dejen meget tør, når du ælter den, kan du lige prøve at give den et par ekstra skefulde vand lidt af gangen. 

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og stik flere hjerter ud. 

Sæt hjerterne på en bageplade, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.

Mærk, om hjerterne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal de bage lidt længere.

Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle af. De er stenhårde, lige når de er bagt, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde.

Så læg hjerterne i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.

Overtræk:

Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med mørk chokolade, som du har smeltet over et vandbad. 

Når chokoladen er stivnet, er honninghjerterne klar til at blive spist.

Tip! 

Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre. 

Du kan pynte hjerterne med glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd, eller skrive på dem med hvid glasur, når chokoladen er stivnet.

Opskriftskilde: Meyers.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide