Hjemmelavede marshmallows eller skumfiduser
Som en sky af skum lige til at spise!© Per Ranung

Sådan laver du dine egne marshmallows

Marshmallows er så søde og bløde – og slet ikke svære at lave selv! Se bare her, hvordan du laver dem med smag af hindbær og passionsfrugt.

5. april 2023 af Gunilla Von Heland

Hindbær og passionsfrugt er friske smage, som passer til søde marshmallows. Vælg en smag, eller tag halvdelen af begge smage for at få “tutti-frutti”-smag i dine marshmallows. Bær- og frugtpuréerne findes på frys i velassorterede butikker. Du kan også purere selv. Mashmallowsmassen sprøjtes ud på et lag af flormelis og kartoffelmel.

Tid: 35 min. + 6 timers tørretid 

Til: 40 marshmallows

Du skal bruge: 

  • 7 ark husblas
  • 2 1⁄2 dl sukker
  • 2 spsk glukosesirup (40 g) 
  • 1⁄2 dl vand
  • 2 store æggehvider
  • 2 spsk flormelis
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk vaniljesukker

Pudring:

  • 1 dl flormelis
  • 1 dl kartoffelmel

Smagstilsætning:

  • 2 spsk hindbærpuré
  • 1-1 1⁄2 spsk passionsfrugtpuré

Sådan gør du:

1. Pudring: Bland kartoffelmel og flormelis, og drys et lag af blandingen på bagepapir, som lægges på en bakke eller en plade med bagepapir.

2. Læg husblasarkene i koldt vand ca. 10 minutter. Bland sukker, glukosesirup og vand i en kasserolle. Kog op, og rør rundt, så det hele blandes. Lad sukkerlagen simre til 127 grader.

3. Pisk æggehviderne hvide og luftige med flormelis, citronsaft og vaniljesukker. Tag husblasarkene op, og smelt dem i mikroovnen.

4. Hæld sukkerlagen i en tynd stråle under konstant piskning i de piskede æggehvider. Tilsæt husblas under fortsat piskning. Pisk marshmallowsmassen ca. 5 minutter, til den er afkølet, blank og luftig. Vend hindbær- og passionspuré i marshmallowsmassen, og rør ikke for meget.

5. Put marshmallowsmassen i en sprøjte, og sprøjt tykke streger eller pølser af marshmallowsmassen på bakken eller pladen med flormelis- og kartoffelmelsblandingen. Strø også rigeligt af blandingen over stregerne eller pølserne. Lad dine marshmallowsstreger eller -pølser tørre ca. 6 timer på et tørt sted.

6. Klip dine marshmallowsstreger eller -pølser i 3-4 cm brede stykker – og du har marshmallows. Opbevar dine marshmallows lufttæt. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i marts 2023. 

Sådan får du marshmallows til at lykkes

  • Vær nøjagtig med temperaturen på sukkerlagen. 127 grader. Hverken mere eller mindre.
  • Pisk, til massen er lun eller lidt over stuetemperatur. Så begynder massen at stivne i skålen.
  • Opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. 
Hjemmelavede marshmallows eller skumfiduser
Her kan du se skumfiduspølserne, som du klipper til skumfiduser. © Per Ranung

Du vil (garanteret) også kunne lide