Glæd familie og venner med en hjemmebagt snitte. De kan holde sig et par dage i en dåse med tætsluttende låg.
30 min. plus bagetid
Til 10-14 stk.
INGREDIENSER
Hindbærsyltetøj
- 100 g frosne hindbær
- 100 g sukker
Mørdej
- 30 g mandler
- 25 g kokosmel
- 175 g hvedemel
- 80 g sukker
- 125 g smør
- 1 lille æg
Glasur:
- 125 g flormelis
- lidt kogende vand
- kagekrymmel
FREMGANSMÅDE
Hindbærsyltetøj:
Kom hindbær og sukker i en lille gryde, og kog ved svag varme ca. 5 min. Tag gryden af varmen, og afkøl hindbærsyltetøjet.
Mørdej:
Blend mandlerne til en meget fin mandelmel.
Kom mandelmel, kokosmel, hvedemel og sukker i en skål. Smuldr smørret heri, og findel dejen til en grynet masse.
Tilsæt sammenpisket æg, og saml hurtigt dejen. Pak dejen i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i to portioner. Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir, så du har to ensartede stykker.
Læg dejstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær dem eventuelt til, så de har helt samme størrelse.
Bag ca. 15 min., til de er gyldne.
Smør forsigtigt hindbærsyltetøj på det ene af dejstykkerne, og læg nænsomt det andet dejstykke over. Tryk dem forsigtigt sammen, og afkøl kagen.
Rør en glasur af flormelis og kogende vand. Dekorér kagen med glasur og kagekrymmel. Lad glasuren størkne, før du skærer kagen i snitter med en skarp kniv.
Tip! Laver du snitterne med købt hindbærsyltetøj, skal du bruge ca. 200 g til denne opskrift.