Avocadois
© iStock

Her er sommerens mest cremede is – som er lavet af vores yndlingsgrøntsag

Du skal kun bruge fem ingredienser til den lækre is, som er super nem at lave. Få opskriften her

11. maj 2017 af Amalie Blixt

En gluten- og laktosefri is med kun fem ingredienser, hvoraf to af dem er avocado og tequila – er du også nysgerrig?

Du er nok ikke vant til at bruge avocadoer i det søde køkken, men grøntsagens cremede konsistens gør den perfekt som erstatning til madvarer som smør og fløde. Og så har avocadoen jo den fantastiske egenskab, at den kan give dit vægttab og din sundhed et ordentligt boost!

Den amerikanske TV-kok og Master Chef-vinder Rick Bayless har i mange år serveret netop denne lækre avocadois på sin mexicansk-inspirerede restaurant i Chicago, så hvis du mangler inspiration til en lækker sommerdessert til dine gæster, er isen er skønt bud. 

Ingredienser

  • 5 dl avocadopuré (ca. 3 blendede avocadoer)
  • 2 dl vand
  • 350 gram sukker
  • 3,5 spsk. limejuice
  • 90 ml tequila
  • Pynt: Limeskal

Sådan gør du

Skræl 3 modne avocadoer, og blend dem, til massen bliver blød og jævn. Mål 5 dl op, og brug det til isen.

Kom avocadopuré, vand, sukker, limejuice og tequila i en blender til massen bliver jævn.

Kom blandingen i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine derhjemme, kan du også sagtens hælde blandingen i en bakke, dække til med plastfilm og fryse den natten over.

Pynt med lange strimler af limeskal.

Kilde: EatingWell 

Du vil (garanteret) også kunne lide