Dessert med havtorn- honning- og melonsorbet
En skøn sandwich af blød is mellem sprød chokolade og marengs.© Helén Pe

Havtorn-, honning- og melonsorbet med marengs

En skøn sandwich af blød is mellem sprød chokolade og marengs. Perfekt til de aftener, hvor det gerne må være ekstraordinært lækkert!

17. december 2020 af Elisabeth Johansson

Tid: 40 min. + frysetid + 20 min. ovntid

Opskriften giver til: 6 personer

Du skal bruge

  • 3 blade husblas
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand
  • 2 dl havtornpure
  • 2 dl honningmelonpure (blendet melon)

Ristet hvid chokolade:

  • 1/2 dl vand
  • 110 g sukker
  • 100 g hvid chokolade

Marengs med puffede quinoafrø:

  • 2 æggehvider
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 tsk eddike
  • 1 spsk puffede quinoafrø

Sådan gør du

  1. Læg husblassen i koldt vand 5-10 minutter. Kog vand og sukker sammen. Fjern gryden fra varmen, knug overskydende vand ud af husblassen, og smelt den i sukkerlagen. Lad lagen køle lidt af, og bland så havtorn- og melonpure i. Kør blandingen på en ismaskine, til sorbeten er fast og cremet. Fyld den på tupperware, og frys den.
  2. Ristet hvid chokolade: Opvarm vand og sukker til 140 grader. Fjern gryden fra varmen, og pisk hvid chokolade i. Pisk kraftigt, til chokoladen smuldrer. Hæld chokoladen ud på bagepapir, og køl af.
  3. Marengs med puffede quinoafrø: Tænd ovnen på 150 grader. Bland æggehvider, sukker og eddike i en rustfri skål. Sæt skålen over et varmt vandbad, til blandingen er 55 grader varm. Fjern skålen fra vandbadet, og pisk i marengsen, til den er kold. Fordel marengsen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med puffede quinoafrø. Stil marengsen i ovnen, og sænk varmen til 100 grader.
  4. Bag midt i ovnen 20-25 minutter, til marengsen begynder at slippe papiret. Køl marengsen af, inden den brydes i mindre stykker.
  5. Drys chokoladen i bunden af tallerknerne, anret kugler af sorbeten oven på, og top med marengsstykkerne. Servér straks!

Velbekomme! 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. december 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...