Tid: 40 min. + frysetid + 20 min. ovntid
Opskriften giver til: 6 personer
Du skal bruge
- 3 blade husblas
- 2 dl sukker
- 3 dl vand
- 2 dl havtornpure
- 2 dl honningmelonpure (blendet melon)
Ristet hvid chokolade:
- 1/2 dl vand
- 110 g sukker
- 100 g hvid chokolade
Marengs med puffede quinoafrø:
- 2 æggehvider
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 tsk eddike
- 1 spsk puffede quinoafrø
Sådan gør du
- Læg husblassen i koldt vand 5-10 minutter. Kog vand og sukker sammen. Fjern gryden fra varmen, knug overskydende vand ud af husblassen, og smelt den i sukkerlagen. Lad lagen køle lidt af, og bland så havtorn- og melonpure i. Kør blandingen på en ismaskine, til sorbeten er fast og cremet. Fyld den på tupperware, og frys den.
- Ristet hvid chokolade: Opvarm vand og sukker til 140 grader. Fjern gryden fra varmen, og pisk hvid chokolade i. Pisk kraftigt, til chokoladen smuldrer. Hæld chokoladen ud på bagepapir, og køl af.
- Marengs med puffede quinoafrø: Tænd ovnen på 150 grader. Bland æggehvider, sukker og eddike i en rustfri skål. Sæt skålen over et varmt vandbad, til blandingen er 55 grader varm. Fjern skålen fra vandbadet, og pisk i marengsen, til den er kold. Fordel marengsen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med puffede quinoafrø. Stil marengsen i ovnen, og sænk varmen til 100 grader.
- Bag midt i ovnen 20-25 minutter, til marengsen begynder at slippe papiret. Køl marengsen af, inden den brydes i mindre stykker.
- Drys chokoladen i bunden af tallerknerne, anret kugler af sorbeten oven på, og top med marengsstykkerne. Servér straks!
Velbekomme!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. december 2020.