C-vitamin på glas! Smagt til med sukker.
Tid: 20 min. + 15 min. kogetid
Til: 8 dl
Det skal du bruge:
800 g blodappelsiner, gerne økologiske
2 citroner
1 dl vand
5 dl syltesukker
Sådan gør du:
1. Skyl blodappelsiner og citroner grundigt i lunkent vand. Skræl dem, striml skallerne fint, og hak dem. Fjern kernerne og det bitre hvide. Hak frugtkødet.
2. Kom frugtkød og vand i en gryde. Blend let med en stavblender. Lad det koge 5 minutter.
3. Tilsæt appelsinskal og syltesukker, og kog uden låg 10 minutter. Fjern eventuelt skum undervejs.
4. Lav marmeladetesten: Sæt en klat på en kold tallerken – stivner den hurtigt, er den færdig.
5. Hæld marmeladen på rengjorte glas. Luk glassene tæt, når marmeladen er kølet af. Op- bevar køligt.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. januar 2022.
