Blodappelsin, marmelade, dessert
Så intenst og godt. Blodappelsinmarmelade. © Helén Pe

Har du prøvet blodappelsinmarmelade?

Det skulle du prøve, du vil ikke fortryde det. Lav selv blodappelsinmarmeladen, og brug den på brød, til ost og som det søde i din bløde grød.

9. juni 2022 af Petra Lindstrand

C-vitamin på glas! Smagt til med sukker. 


Tid: 20 min. + 15 min. kogetid

Til: 8 dl

Det skal du bruge: 

800 g blodappelsiner, gerne økologiske 

2 citroner

1 dl vand

5 dl syltesukker

Sådan gør du:

1. Skyl blodappelsiner og citroner grundigt i lunkent vand. Skræl dem, striml skallerne fint, og hak dem. Fjern kernerne og det bitre hvide. Hak frugtkødet.

2. Kom frugtkød og vand i en gryde. Blend let med en stavblender. Lad det koge 5 minutter.
3. Tilsæt appelsinskal og syltesukker, og kog uden låg 10 minutter. Fjern eventuelt skum undervejs. 

4. Lav marmeladetesten: Sæt en klat på en kold tallerken – stivner den hurtigt, er den færdig.

5. Hæld marmeladen på rengjorte glas. Luk glassene tæt, når marmeladen er kølet af. Op- bevar køligt.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. januar 2022.

Blodappelsin, marmelade, dessert
Nærmest et udstillingsobjekt? © Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide