Til: 6-8 personer
Du skal bruge
- 200 g brombær, friske eller frosne (gem 50 g til pynt)
- 2-3 spsk. sukker, efter smag
Bund:
- 125 g ymerdrys (uden sukker) eller knuste rugkiks
- 25 g hasselnødder, finthakkede
- 2 spsk. brun farin
- 75 g smør, smeltet
- 1⁄4 tsk. stødt kanel
Ostecreme:
- 200 g kondenseret mælk
- Kornene af 1⁄2 vaniljestang
- Saft og revet skal af 1 økologisk lime
- 400 g flødeost naturel eller mascarpone
- 2 æggehvider
- 1 knivspids salt
Pynt:
Masser af friske brombær og revet limeskal
Sådan gør du
- Kom brombær og sukker i en gryde, og giv det et kort opkog. Smag evt. til med ekstra sukker. Lad det køle helt af.
- Bland alle ingredienser i bunden af en skål, og sæt den til side.
- Rør den kondenserede mælk sammen med vaniljekorn, limeskal og -saft og flødeost i en skål.
- Pisk æggehviderne stive med saltet i en anden skål, og vend dem herefter forsigtigt i ostecremen.
- Hæld ostecremen i en sandkageform. Fordel de afkølede brombær udover, og kør rundt med skaftet på en grydeske, så bærrene fordeles og danner et fint mønster i cremen.
- Fordel blandingen til bunden oven på cremen og pres det let ned. Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren i ca. 3-4 timer.
- Tag ostekagen ud af fryseren ca. 15-20 min. inden servering. Vend ostekagen ud på et fad, og pynt med friske brombær.
Tip!
Kan du ikke skaffe kondenseret mælk, så pisk 2 æggeblommer med 2,5 spsk. sukker, til det er lyst og luftigt. Fortsæt i punkt 3 og vend yderligere 1 dl piskefløde (pisket til blødt skum i) under punkt 4 inden æggehviderne.

© Saxo.com
Bær fra Samvirke er en kogebog i den populære serie, der består af i alt otte kogebøger.
Bogen indeholder 30 spændende opskrifter på spændende retter fra både det søde, det kolde og det varme køkken. Udover lækre opskrifter indeholder bogen også beskrivelser af bær - både dem der kan købes i supermarkedet, men også dem, du selv skal ud og plukke i naturen.