Marmelade inspireret af drinks
De skønneste drinks i marmelade-version! © Ann Kern

Få din favoritdrink som marmelade

Kan du lade baren komme til morgenbordet? Selvfølgelig kan du det – hvis du kopierer smagen på din favoritcocktail til din morgenmarmelade.

12. juli 2021 af Petra Lindstrand

1. Cosmopolitan-marmelade 

Den flotte rubinrøde farve pynter på dit morgenbord – og vodkaen giver lige det der ekstra.

Tid: 20 min.

Til: ca. 3 dl

Du skal bruge: 

  • 225 g frosne tranebær
  • 100 g friske hindbær
  • 3 dl syltesukker
  • 1/2 dl friskpresset limesaft
  • 3/4 dl Cointreau
  • 1/2 dl vodka

Sådan gør du:

  1. Kog tranebær, hindbær, sukker og limesaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Fjern eventuelt skum med en ske. Tilsæt Cointreau og vodka, når der er 1 minut tilbage af kogetiden.
  2. Blend blandingen, og si den.
  3. Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.
Cosmopolitan marmelade
Sådan har du nok ikke fået en Cosmopolitan før. © Ann Kern

2. Strawberry margarita-marmelade 

En sommerdrøm af solmodne jordbær hældt på glas – tilsat lidt tequila.

Tid: 20 min.

Til: ca. 3 dl

Du skal bruge: 

  • 500 g friske jordbær
  • 2 1/2 dl syltesukker
  • 1/2 dl friskpresset limesaft
  • 1/2 dl tequila
  • 1/2 dl Cointreau

Sådan gør du:

  1. Pil jordbærrene, og put dem i en lille gryde. Tilsæt sukker og limesaft, og kog 5 minutter ved høj varme. Fjern skum under vejs. Mos jordbærrene med en kartoffelmoser.
  2. Tilsæt tequila og Cointreau, og kog ca. 1 minut.
  3. Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.
Strawberry margarita marmelade
Strawberry margarita lige til at smøre på brødet. © Ann Kern

3. Piña colada-marmelade

Med en eksotisk ananas- og kokoslikør-smag, som straks sender dig til Caribien.

Tid: 25 min.

Til: ca. 4 dl

Du skal bruge: 

  • 1 frisk ananas (500 g)
  • 3 dl syltesukker
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 spsk Malibu-kokoslikør

Sådan gør du:

  1. Fjern skræl og midterstok fra ananassen. Hak frugtkødet groft, og put det i en gryde. Tilsæt sukker og citronsaft. Kog ca. 10 minutter, og fjern eventuelt skum med en ske. Tilsæt kokoslikøren, når der er 1 minut tilbage af kogetiden.
  2. Fjern gryden fra varmen, og blend det hele sammen.
  3. Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.
Piña colada marmelade
Piña colada-marmeladen har en eksotisk smag af kokos og ananas. © Ann Kern

4. Mojito-marmelade

Frisk og syrlig marmelade med et touch af mynte og rom.

Tid: 20 min.

Til: ca. 3 dl

Du skal bruge: 

  • 1 dl friskpresset limesaft
  • 3 dl Schweppes Mojito
  • 1 potte mynte
  • 2 1/2 spsk gul melatin
  • 2 1/2 dl sukker
  • 3 spsk hvid rom, fx Havana Club

Sådan gør du:

  1. Hæld limesaft og Schweppes Mojito i en gryde.
  2. Giv væsken et opkog, og rør melatinpulveret i. Lad det hele koge ca. 1 minut. Tilsæt sukker, og småkog videre ca. 5 minutter. Rør rommen i.
  3. Køl marmeladen lidt ned, hak myntebladene, og vend dem ned i.
  4. Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.
Mojito marmelade
Mojito-marmeladen er frisk og syrlig og lige til at blive vågen af. © Ann Kern

Høj renlighed giver høj holdbarhed

Mug på marmeladen er lige til at blive, ja, muggen over. Følger du de få anvisninger her, slipper du for bakterieangreb.

  1. Tænd ovnen på 100 grader. Vask glas og glaslåg rigtigt godt, tør dem, og placér dem i ovnen i 30 minutter.
  2. Kog marmeladen, og hæld den på glas, mens den endnu er varm. Fyld glasset næsten op.
  3. Skru hurtigt låget på, og vend glasset på hovedet. Sådan skabes der et naturligt vakuum.

Opskrifterne er tidligere bragt i Magasinet Liv 29. juli 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide