1. Cosmopolitan-marmelade
Den flotte rubinrøde farve pynter på dit morgenbord – og vodkaen giver lige det der ekstra.
Tid: 20 min.
Til: ca. 3 dl
Du skal bruge:
- 225 g frosne tranebær
- 100 g friske hindbær
- 3 dl syltesukker
- 1/2 dl friskpresset limesaft
- 3/4 dl Cointreau
- 1/2 dl vodka
Sådan gør du:
- Kog tranebær, hindbær, sukker og limesaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Fjern eventuelt skum med en ske. Tilsæt Cointreau og vodka, når der er 1 minut tilbage af kogetiden.
- Blend blandingen, og si den.
- Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.

Sådan har du nok ikke fået en Cosmopolitan før. © Ann Kern
2. Strawberry margarita-marmelade
En sommerdrøm af solmodne jordbær hældt på glas – tilsat lidt tequila.
Tid: 20 min.
Til: ca. 3 dl
Du skal bruge:
- 500 g friske jordbær
- 2 1/2 dl syltesukker
- 1/2 dl friskpresset limesaft
- 1/2 dl tequila
- 1/2 dl Cointreau
Sådan gør du:
- Pil jordbærrene, og put dem i en lille gryde. Tilsæt sukker og limesaft, og kog 5 minutter ved høj varme. Fjern skum under vejs. Mos jordbærrene med en kartoffelmoser.
- Tilsæt tequila og Cointreau, og kog ca. 1 minut.
- Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.

Strawberry margarita lige til at smøre på brødet. © Ann Kern
3. Piña colada-marmelade
Med en eksotisk ananas- og kokoslikør-smag, som straks sender dig til Caribien.
Tid: 25 min.
Til: ca. 4 dl
Du skal bruge:
- 1 frisk ananas (500 g)
- 3 dl syltesukker
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 4 spsk Malibu-kokoslikør
Sådan gør du:
- Fjern skræl og midterstok fra ananassen. Hak frugtkødet groft, og put det i en gryde. Tilsæt sukker og citronsaft. Kog ca. 10 minutter, og fjern eventuelt skum med en ske. Tilsæt kokoslikøren, når der er 1 minut tilbage af kogetiden.
- Fjern gryden fra varmen, og blend det hele sammen.
- Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.

Piña colada-marmeladen har en eksotisk smag af kokos og ananas. © Ann Kern
4. Mojito-marmelade
Frisk og syrlig marmelade med et touch af mynte og rom.
Tid: 20 min.
Til: ca. 3 dl
Du skal bruge:
- 1 dl friskpresset limesaft
- 3 dl Schweppes Mojito
- 1 potte mynte
- 2 1/2 spsk gul melatin
- 2 1/2 dl sukker
- 3 spsk hvid rom, fx Havana Club
Sådan gør du:
- Hæld limesaft og Schweppes Mojito i en gryde.
- Giv væsken et opkog, og rør melatinpulveret i. Lad det hele koge ca. 1 minut. Tilsæt sukker, og småkog videre ca. 5 minutter. Rør rommen i.
- Køl marmeladen lidt ned, hak myntebladene, og vend dem ned i.
- Hæld marmeladen på rengjorte, skyllede glas, og opbevar på køl.

Mojito-marmeladen er frisk og syrlig og lige til at blive vågen af. © Ann Kern
Høj renlighed giver høj holdbarhed
Mug på marmeladen er lige til at blive, ja, muggen over. Følger du de få anvisninger her, slipper du for bakterieangreb.
- Tænd ovnen på 100 grader. Vask glas og glaslåg rigtigt godt, tør dem, og placér dem i ovnen i 30 minutter.
- Kog marmeladen, og hæld den på glas, mens den endnu er varm. Fyld glasset næsten op.
- Skru hurtigt låget på, og vend glasset på hovedet. Sådan skabes der et naturligt vakuum.
Opskrifterne er tidligere bragt i Magasinet Liv 29. juli 2021.